Panasonic prezinta noile obiective din gama LUMIX G – Portret, cu distanta focala 42,5 mm si Macro, cu distanta focala 30 mm


LUMIX G H-HS043 Black SlantNoile modele continua sa extinda cea mai mare gama din lume pentru lentile si accesorii destinate sistemului Micro 4/3

Panasonic a prezentat astazi doua noi obiective interschimbabile ale sistemului Micro 4/3 pentru aparatele foto LUMIX G. Este vorba de H-HS030, obiectivul Macro cu distanta focala de 30mm si

H-HS043, obiectivul Portret cu distanta focala de 42,5mm. Obiectivul H-HS030 este ideal pentru pasionatii de macrofotografii, cum ar fi prim-planuri de insecte, alimente sau flori, precum si pentru realizarea de portrete sau peisaje uluitoare.

Noul H-HS043 cu distanta focala de 42,5 mm, va permite obtinerea unui minunat efect de bokeh, cu o usoara estompare a zonei defocalizate, permitandu-va sa realizati cu o uimitoare maiestrie portrete in prim-plan sau fotografii in lumina scazuta.

LUMIX G H-HS030 Slant

H-HS030 – obiectiv macro cu o distanta focala de 30 mm si luminozitate f2,8, util in orice imprejurare

Cu un design elegant si o suprafata metalica neagra, stilata, noul obiectiv macro cu distanta focala de 30mm se potriveste perfect cu stilul celei mai recente serii LUMIX G de compacte cu obiectiv interschimbabil, Digital Single Lens Mirrorless (DSLM). Gratie distantei focale de 30 mm (echivalenta cu 60 mm la un aparat foto de 35mm), luminozitatii ridicate f2,8 si a materialelor optice de calitate, utilizatorii se pot bucura de o imagine clara cu un contrast ridicat. Distanta minima de focalizare reprezinta doar 10,5 cm, iar raportul de vizualizare atinge 1:1. Este deci un obiectiv macro adevarat, ce ofera performante excelente, permitand captarea pe senzor chiar si a obiectelor de dimensiuni reduse, cu mentinerea calitatii imaginii.

 

Cu o montura metalica durabila si de incredere, obiectivul se preteaza excelent la utilizare zilnica. Pentru a imbunatati si mai mult performanta de fotografiere, straturile optice speciale previn aparitia imaginilor duble si a stralucirii temporare. Pentru a obtine o focalizare rapida si precisa la fotografierea obiectelor in miscare, este utila focalizarea automata rapida 240fps Auto Focus (AF), iar la lumina scazuta, utilizatorii pot apela la stabilizatorul optic de imagine MEGA OIS.

LUMIX G H-HS043 Silver Front Slant

H-HS043 – noul obiectiv pentru portrete cu distanta focala de 42,5 mm si luminozitate f1,7

 

Noul obiectiv pentru portrete, cu distanta focala de 42,5 mm, este disponibil in doua versiuni elegante de culoare – negru si argintiu. Deviza principala este luminozitatea ridicata f1,7, datorita careia utilizatorul are multiple posibilitati creative de lucru cu profunzimea claritatii – la portrete si alte imagini pot fi usor realizate fundaluri complet estompate, in plus, cu un efect bokeh deosebit de reusit. Distanta focala 42,5 mm corespunde cu 85 mm la aparat foto de 35mm, deci este vorba de un obiectiv mai scurt. In afara portretelor, obiectivul este potrivit si pentru fotografii detaliate, permitand focalizarea la numai 31 cm.

 

Stabilizatorul optic POWER O.I.S. previne foarte eficient neclaritatea datorata miscarii aparatului foto in timpul expunerii, poate elimina si o miscare de durata indelungata si mai lenta, astfel incat poate fi util, de exemplu, pentru fotografiere dintr-un vehicul in miscare, eventual la lumina slaba.

LUMIX DMC-GF7 Silver Slant with Black H-PS14042 lens

De imagini clare si de calitate in orice situatie are grija si un sistem imbunatatit de focalizare automata rapida, 240fps Drive AF.

LUMIX DMC-GF7 Silver Slant with Silver H-FS35100 lens

Sistemul LUMIX G se extinde in permanenta

Obiectivele H-HS030 si H-HS043 sunt cele mai noi din seria Panasonic LUMIX G, care includ cea mai mare[1] gama de accesorii din clasa Micro 4/3, existenta pe piata. Utilizatorii acestui sistem au la dispozitie instrumente fotografice de varf pentru fiecare situatie.

Obiectivele noi se completeaza foarte bine cu cele mai recente aparate foto din seria LUMIX G, de exemplu cu modelul miniatural, dar de performanta, LUMIX GM5 sau cu aparatul foto compact si elegant, LUMIX GF7, care ofera utilizatorilor functii de varf si optiuni creative bogate intr-o versiune de stil elegant.

[1] La 23 februarie 2015

 

Frankfurt, Germania (23 februarie 2015) – Panasonic

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.