Sony World Photography Awards lanseaza o competitie foto dedicata telefoanelor mobile in 2015


Anthony Lepinay             World Photography Organisation lanseaza astazi o noua sectiune a competitiei Sony World Photography Awards 2015, dedicata fotografiei cu telefonul mobil.

 

Cele mai recente tehnologii incluse in telefoanele mobile au condus la cresterea accesibilitatii pentru fotografi. Instantaneele pot fi surprinse in aproape orice conditii sau locuri, iar toti cei care au acces la un telefon mobil isi pot documenta vizual activitatile cotidiene, zi dupa zi. Categoria telefoane mobile din cadrul Sony World Photography Awards recunoaste aceasta noua forma de exprimare a libertatii creative si cum fotografierea cu telefoanele mobile a contribuit la redefinirea felului in care fotografii isi abordeaza arta.

Indiferent de specializare, fotografii au la dispozitie o luna, incepand de astazi, pentru a inscrie cea mai buna imagine care raspunde urmatoarelor cerinte: Primesti de la viata ceea ce ii oferi. Depaseste obisnuitul si observa inspiratia din jurul tau. Descopera extraordinarul folosindu-te de telefonul mobil si priveste lumea printr-o lentila diferita.

 

Inscrierile sunt gratuite si au loc pe www.worldphoto.org, pana la data de 27 februarie.

 

Cele mai bune 20 de imagini vor fi selectate de un juriu format din:

 

  • Anna Dickson, Director de Fotografie, Huffington Post, US
  • Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
  • Anthony Lepinay, Fotograf si Director de Creatie, Franta
  • Alvin Soon, Associate Editor, HWM si HardwareZone.com, Singapore
  • Evgeny Tchebotarev, CPO si Co-Fondator, 500px, Canada

 

Lista scurta va fi publicata pe website-ul World Photography Organisation, www.worldphoto.org, iar marele castigator va fi ales de public, pe acelasi website, in perioada 10-17 martie.

 

Autorul pozei preferate de catre public va participa la ceremonia Sony World Photography Awards, care va avea loc la Londra, pe 23 aprilie si va primi o serie de produse Sony Mobile, inclusiv un smartphone si o tableta din varful de gama Xperia™.

 

Astrid Merget Motsenigos, Creative Director, World Photography Organisation declara: “Gratie accesului facil la tehnologiile incredibile de astazi, avem posibilitatea de a surprinde momentele de zi cu zi care alcatuiesc cu adevarat vietile noastre. Majoritatea ne documentam propria istorie zilnic, prin intermediul telefoanelor mobile, fara a ne gandi prea mult la acest aspect. Aceasta categorie ne permite sa privim putin mai indeaproape momente care altfel ar parea obisnuite.”

 

Anthony Lepinay, membru al juriului, este un fotograf francez de strada care fotografiaza frecvent cu telefonul mobil: “Este o adevarata placere sa vad cum fotografia evolueaza, cu noi tehnologii si noi intrebuintari. Rezultatele imediate schimba felul in care gandim imaginile. Trebuie sa fim mereu ‘porniti’ pentru a surprinde momentul perfect. Si sper sa descopar cateva momente perfecte in aceasta categorie.”

 

Mai multe detalii despre Sony World Photography Awards si World Photography Organisation sunt disponibile pe www.worldphoto.org.

Fotografii facute de Anthony Lepinay cu Sony Xperia Z3 sunt disponibile in cadrul centrului de presa World Photography Organisation, la press.worldphoto.org.

 

Juriul

 

Anna DicksonAnna Dickson, Director of Photography, Huffington Post

Cariera lui Anna Dickson se intinde pe parcursul a 10 ani, atat in presa scrisa, cat si in online.

 

Anna si-a inceput cariera de editare foto in 2014, la Netscape, mutandu-se un an mai tarziu la News York, pentru a urma o cariera in presa scrisa. A lucrat pentru publicatii precum Guitar World, Revolver, Future Music, Rolling Stone si Popular Photography, inainte de a reveni in mediul online, la iHeartRadio, unde a fost responsabila de 850 de website-uri si evenimente de scara larga, precum festivalul iHeartRadio Music. In 2012, Anna a contribuit la lansarea Huffington, varianta pentru iPad, inainte de a deveni Photography Director in cadrul organizatiei.

 

Chris HudsonChris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK

Chris este Group Art Editor la National Geographic Traveller, inca de la fondarea revistei, in ianuarie 2011. Pasionat de fotografia de calatorie, este implicat des in jurizarea concursurilor de fotografie, fiind totodata si juratul sef al propriei competitii ale revistei pe care o reprezinta. http://www.natgeotraveller.co.uk

 

Anthony LepinayAnthony Lepinay, Photographer and Creative Director

Anthony este director de creatie si fotograf, stabilit in Paris. Desi nu este un fotograf de meserie, creatiile sale nu sunt de ignorat.

 

Anthony fotografiaza zilnic si este atras aproape compulsiv de linii, dar si de fotografia de strada traditionala, cu un proiect in desfasurare despre viata din subteran a oraselor noastre.

 

 Alvin Soon, Associate Editor, HWM si HardwareZone.com

Alvin este associate editor la HWM si HardwareZone.com, si scrie despre tendinte in aparatura foto si harware, de 8 ani. S-a indragostit de fotografie la sfarsitul anilor ’90, cand era student la design. Este co-autorul cartii HWM MegaGuide to Digital Photography 3.0 si a participat la cele mai mari evenimente destinate tehnologiei. Cel mai recent proiect online al sau este un jurnal fotografic al Japoniei vechi.

 

Evgeny TchebotarevEvgeny Tchebotarev, CPO si Co-Fondator, 500px

Evgeny Tchebotarev este un fotograf profesionist si co-fondatorul 500px, comunitatea foto prin intermediul careia se pot descoperi, impartasi, cumpara si vinde fotografii de cea mai inalta calotate. Alimentat de pasiunea pentru fotografie si de sustine fotografii, Tchebotarev a fondat 500px in 2009. In acest moment, website-ul este o sursa de inspiratie pentru milioane de persoane din intreaga lume, iar in randul membrilor se afla cei mai buni fotografi la nivel mondial.

 

In pozitia de co-fondator si Chief Photography Officer (CPO), Tchebotarev este responsabil pentru aducerea viziunii 500px la viata, prin implicarea comunitatii online si mentinerea unei legaturi stranse intre fotografi si echipa 500px. Tchebotarev a facut parte din juriul catorva competitii internationale de prestigiu, printre care Red Bull Illume2013, The Best of Russia Photography Contest 2013, Picture Dignity Photo Contest2013, Life Framer Photography Competition2014 sau Mobile Photography Awards2014. http://evgenytchebotarev.com/ https://500px.com/tchebotarev

 

Informatii suplimentare:

 

  • Inscrierile la categoria Mobile incep marti, 27 ianuarie si se incheie vineri, 27 februarie, iar toate imaginile inscrise trebuie sa fi fost facute in aceasta perioada.

 

  • Fotografii pot inscrie pana la 3 imagini, gratuit, prin intermediul worldphoto.org. Toate conditiile pentru inscriere sunt disponibile pe website.

 

  • Votul publicului pentru cea mai buna fotografie cu telefonul mobil va avea loc incepand de marti, 10 martie si pana marti, 17 martie, pe worldphoto.org.

 

  • Castigatorul va fi anuntat pe 23 aprilie, la gala Sony World Photography Awards din Londra.

Bucuresti, 27 ianuarie 2015 – Sony Mobile Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.