Hour of Code sustinut de Microsoft: peste 200 elevi din 5 orase din tara au codat simultan


hour of code 1           Cu ocazia Hour of Code, Microsoft Romania, cu sprijinul Tech Soup, a organizat sapte evenimente simultan, in cinci orase din tara, pentru peste 200 de elevi de liceu, pentru a-i incuraja, inspira si chiar invata sa scrie cod – intr-o singura ora, elevii au reusit, sub indrumarea angajatilor companiei, sa dezvolte aplicatii pe platforma Windows.

Evenimentul Hour of Code este parte dintr-o serie de actiuni sub umbrela initiativei YouthSpark a Microsoft, un program global care urmareste crearea de oportunitati de dezvoltare pentru tineri, incurajarea si sustinerea lor in a fi competitivi si mai pregatiti pentru piata muncii. Astfel, odata cu Hour of Code, Microsoft anunta si lansarea platformei Microsoft Imagine, in contextul YouthSpark, cu scopul de a largi accesul la educatia tehnologica, devenind un loc in care orice tanar pasionat de tehnologie poate gasi resurse, instrumente si suport pentru a dezvolta jocuri sau aplicatii, folosind software precum Kodu Game Lab, Windows App Studio, Project Spark sau TouchDevelop.

hour of code 4

Intr-un context economic local dificil, cu un somaj in randurile tinerilor de 24.30% (sursa: Eurostat, iunie 2014), dar si cu un deficit de specialisti in IT, la nivel european, initiativa Microsoft Imagine, concretizata astazi prin asocierea cu Hour of Code, are scopul de a incuraja si sustine tinerii romani sa fie nu numai utilizatori, dar si creatori de tehnologie; iar la nivel global, Microsoft, ca partener principal al Hour of Code, depune eforturi pentru a inspira 100 de milioane de tineri sa dobandeasca skill-urile necesare coding-ului.

Dobandirea de abilitati si cunostinte valoroase si profesionalizarea responsabila pot raspunde problemei somajului, iar astazi, prin Hour of Code, Microsoft faciliteaza accesul atat la expertiza oamenilor din companie si a partenerilor, cat si la resurse si instrumente de creare de tehnologie, incurajand invatarea practica si inovatia.

Kostas LoukasKostas Loukas, GM Microsft Romania: „Tehnologia este acum peste tot, fara exceptii. Nu exista si nici nu va exista, in viitor, vreun job care sa nu foloseasca tehnologia. De aceea, prin initiativa noastra globala, YouthSpark, suntem dedicati scopului nostru de a incuraja si de a sustine tinerii din Romania sa invete si sa practice abilitatile tehnice care ii vor ajuta sa obtina joburile moderne pe care si le doresc. Hour of Code e primul pas pe care il facem azi, dar ii incurajam pe tineri sa viziteze si sa foloseasca resursele de pe Microsoft Imagine, noua noastra platforma dedicata tinerilor pasionati de tehnologie.″

Intr-o economie bazata pe cultura cunoasterii, educatia tehnologica capata o importanta majora pentru tineri. Invatand sa scrie cod si sa programeze si dobandind, astfel, abilitati tehnice, acestia vor fi capabili sa inteleaga mai bine si mai corect complexitatea lumii digitale in care traiesc, tranzitia catre statutul de cetateni globali va fi facilitata, iar competentele lor ii vor apropia de cariere interesante si actuale.

hour of code 2Bobby Voicu, Co-founder MavenHut: „Programarea te invata sa gandesti logic si critic, sa gasesti solutii, sa gandesti lateral. In consecinta, cred ca, in urmatorii ani, faptul ca un tanar va sti principiile de baza ale programarii, va fi un mare atu pentru orice loc de munca tinteste.″

Denisa Glaje, profesor de informatica la C.N. Grigore Moisil, Bucuresti:Activitatea Hour of Code a fost foarte interesanta pentru elevii nostri pentru ca le-au fost prezentate oportunitatile pe care le au atunci cand folosesc sau creeaza tehnologie. In plus, prin joc, au inteles mai bine faptul ca algoritmii studiati la scoala stau la baza aplicatiilor complexe. Ma bucur ca i-am vazut curiosi cu privire la o cariera in IT, ca urmare a povestilor invitatilor si angajatilor Microsoft.″

Bucuresti, 12 decembrie 2014 – Microsoft Romania

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.