Bitdefender dezvolta securitate pentru Internet of Things


3

Bitdefender BOX este singura tehnologie din lume care securizeaza toate dispozitivele conectate la Internet, vulnerabile in fata atacurilor cibernetice

Bitdefender anunta dezvoltarea unui produs hardware unic in industrie care va securiza atat calculatoarele, tabletele si terminalele smartphone, cat si smart TV-urile, frigiderele de ultima generatie, sistemele de iluminat sau sistemele de alarma conectate la Wi-Fi. Produsul, ce poarta denumirea Bitdefender BOX, va fi disponibil in prima faza doar pe piata americana, unde va putea fi pre-comandat de utilizatori incepand cu mijlocul lunii decembrie.

Producatorul romanesc de solutii de securitate cibernetica devine astfel primul jucator din industrie care creeaza o solutie completa impotriva amenintarilor informatice pentru toate dispozitivele – Internet of Things -, in contextul in care tot mai multe terminale ce nu permit instalarea unui antivirus se conecteaza la Internet.

’’In piata globala s-a depasit de mult etapa in care singurele dispozitive conectate la Internet erau computerul si telefoanele mobile. Studiile noastre arata ca 31% dintre americani isi conecteaza cel putin un dispozitiv casnic, iar 9% dintre acestia au un alt terminal decat televizorul conectat la Internet. Vorbim de dispozitive de supraveghere, termostate, electrocasnice de bucatarie sau sisteme automate pentru casa. Am vazut astfel ca absolut necesara dezvoltarea unei solutii de securitate care sa le protejeze pe toate acestea si am inceput sa lucram la Bitdefender BOX acum mai bine de un an de zile’’, a precizat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, Bitdefender.

Bitdefender aloca pe piata din SUA un buget de promovare de peste 5 milioane de dolari, in primul an, pe acest produs, care va ajunge propriu-zis la clienti in ianuarie 2015.

Lansarea oficiala va avea loc la sfarsitul lui ianuarie, in Statele Unite ale Americii. Planul de lansare include dupa piata americana, cateva piete din Europa de Vest.

Bitdefender BOX este un mix ingenios de hardware si software, prezentat intr-o carcasa cu un design minimalist, care ofera un nivel de protectie inovator pentru toate lucrurile si persoanele care trec pragul unei case.

Gradul complex de protectie la nivel de retea previne orice tip de amenintare chiar dinainte de a ajunge pe dispozitivele inteligente care ne inconjoara acasa. Totodata, Bitdefender BOX este dotat si cu tehnologii anti-furt, care previn pierderea sau furtul dispozitvelor, dar si functii de tune-up, care optimizeaza si actualizeaza sistemele de operare pentru a asigura o functionare cat mai buna.

BUCURESTI, 26 noiembrie 2014 – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s