Companiile olandeze b.lay si MindingCorp. intra pe piata IT din Romania prin filiala b.sorted


b.lay logoMindingCorp logo              Piata de IT din Romania se extinde cu trei noi jucatori. b.lay, MindingCorp. si b.sorted sunt specialisti in domeniul Software Asset Management, oferind o gama variata de solutii adresate atat companiilor producatoare de software, cat si end-user-ilor.

b.sorted este centrul de expertiza pentru serviciile oferite de MindingCorp. (www.mindingcorp.com) si b.lay (www.b-lay.com), companii originare din Olanda, cu o baza internationala de clienti. Companiile activeaza in ramura IT care se ocupa de managementul activelor software (SAM), iar in portofoliul lor intra colectarea de cunostinte si expertiza, precum si crearea de procese SAM. Inca de la inceput, trioul s-a bucurat de independenta financiara, lucru care a ramas neschimbat pana in prezent.

Mark van Wolferen         Am ales sa transpunem cunostintele dobandite de-a lungul timpului in Romania incepand cu anul 2010 si, inca de atunci, am lucrat la construirea acestei filiale. Personalul nostru efectueaza o mare parte din totalitatea serviciilor si produsului finit.

Suntem o companie tanara, vibranta care considera ca munca joaca un rol important in viata oamenilor, precum si in felul lor de a fi. Prin urmare, vom face tot posibilul pentru a ne face munca atragatoare, placuta si captivanta si asteptam aceeasi atitudine de la persoanele cu care colaboram.” declara Mark van Wolferen (foto), CEO

Compania b.sorted a fost infiintata in anul 2010 de catre Bogdan Rotaru impreuna cu doi asociati olandezi, Mark van Wolferen si Patrick de Veer. In anul 2013, al patrulea partener, Richard Spithoven, a amplificat puterea celor trei. In primii trei ani, compania si-a focalizat atentia pe dezvoltarea filozofiei sub care opereaza acum, alaturi de construirea de procese si expertiza SAM, care au generat cuantumul de servicii oferite in prezent. In 2013, compania si-a extins numarul de angajati cu 6 persoane, iar in prezent are 21 de angajati, dar si posturi vacante.

“Ne asteptam sa mentinem ascensiunea centrului de expertiza. In ultimii patru ani am inregistrat o crestere a veniturilor de peste 400%. Compania noastra nu are niciun imprumut, este autofinantata si independenta financiar. Acest lucru ne ofera posibilitatea de a lua decizii care nu sunt bazate pe maximizarea profitului si de a actiona in interesul personalului si al companiei.” Mark van Wolferen

Experienta anterioara le-a demonstrat olandezilor faptul ca romanii poseda calitati necesare tipului de activitate prestat de companie. Forta de munca de pe piata locala este tot mai orientata catre domeniul IT, angajatii romani dand dovada de capacitate de analiza, orientare catre rezultat, pasiune si dorinta de a invata constant.

“Exista o serie de competente si o atitudine etica pe care le vedem in personalul nostru. Dorinta de a invata si mandria de a face o treaba buna sunt calitati pe care le pretuim cu adevarat.” concluzioneaza Mark van Wolferen

Prin prisma acestei experiente anterioare s-au pus bazele unei relatii de incredere pentru a initia b.sorted in Romania. Povestea celor patru parteneri a inceput in urma cu mai mult timp, atunci cand acestia lucrau pentru companiile producatoare de software, Oracle si Adobe, fiecare ocupand functii importante de management.

In planurile de viitor ale companiei intra, alaturi de extinderea din punct de vedere numeric al angajatilor, si dezvoltarea competentelor acestora. Biroul b.sorted din Bucuresti reprezinta centrul de expertiza al companiei, iar angajatii de aici incep sa isi largeasca orizonturile, mare parte dintre acestia intrand in contact direct cu clientii, in calitate de reprezentant al companiei.

Bogdan Rotaru In anul 2015 se asteapta ca numarul de angajati sa creasca cu aproximativ 10 persoane. Printre calitatile pe care compania le are in vedere atunci cand vine vorba de potentiali angajati se numara curiozitatea, motivatia si autodeterminarea. Astfel, nu doar persoanele cu o vasta experienta in campul muncii pot aplica pentru un post, ci si tinerii absolventi ai facultatilor de profil.

Structura grupului poate fi descrisa prin pozitionarea b.sorted in centrul unei diagrame venn, iar b.lay si MindingCorp. la extremitati.

MindingCorp. este entitatea care ofera atat servicii complete de SAM, cat si servicii de suport companiilor medii si mari, producatoare de software. Aceste servicii pot fi specifice si focalizate doar pe un singur punct, dar se pot extinde pana la externalizarea completa a departamentului de SAM.

b.lay vine in ajutorul end-user-ului, dar si a companiilor cu infrastructuri IT dezvoltate, care detin un numar ridicat de active software. b.lay a fost fondat avand la baza principiul conform caruia nucleul fiecarui proces SAM trebuie sa fie compus dintr-o inregistrare bine structurata si de incredere a datelor.

b.sorted, fiind centru de expertiza, este impartit in echipe specializate pe serviciile diferite oferite de fiecare companie, facand din acest trio, asa cum au demonstrat pana acum in proiectele anterioare, o formula de succes.

Bucuresti, 19 noiembrie 2014 – b.sorted

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s