Atelierele de programare gratuite Coder Dojo Bucuresti Nord @Telekom Romania incep al treilea an de activitate cu cel mai mare numar de participanti


CoderDojo Arduino            Atelierele desfasurate sub titulatura Coder Dojo Bucuresti Nord @Telekom Romania au reinceput in 27 septembrie 2014, dupa vacanta de vara. Un numar de 50 de copii, cel mai mare numar de participanti de pana acum, s-au alaturat Dojo-ului din Bucuresti, pentru cele 3 ateliere desfasurate simultan, gazduite de Telekom Romania.

 

Cel mai mare numar de participanti s-a inregistrat pentru Atelierul de programatori incepatori, in cadrul caruia nu mai putin de 7 mentori voluntari au coordonat activitatea a 30 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. „Veteranii” in ale programarii, copii cu pana la 2 ani de activitate in cadrul Dojo-ului, s-au constituit intr-o noua grupa, destinata progamatorilor avansati, cu 10 locuri disponibile.   Copiii-programatori invata notiuni introductive de programare, dar si detalii utile pentru cele mai diverse limbaje de programare, in functie de ce ii pasioneaza.

CoderDojo incepatori

 

Noutatea absoluta a editiei 2014 este insa atelierul de Arduino, electronica asistata de calculator, deschis copiilor de minim 12 ani. Este primul astfel de atelier la nivel national, o introducere in electronica aplicata, centrat pe platforma de dezvoltare Arduino. Copiii vor invata de la zero atat elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroler-ul de pe platforma Arduino), cat si programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++). Explicatiile teoretice privind principiile circuitelor electronice si ale programarii sunt insotite de activitati practice ale notiunilor de fizica si matematica invatate la scoala. Cei 10 participanti experimenteaza practic folosind kit-uri de elemente puse la dispozitie gratuit de RoboFun, magazin online de robotica.

 

CoderDojo este o miscare internationala, initiata in Irlanda in anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesati contextul in care sa poata invata programare intr-un mediu informal, prin sesiuni regulate, in afara programului scolar. La CoderDojo, copiii invata sa programeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multe altele. Dojo-urile sunt initiate, conduse si desfasurate de voluntari.

CoderDojo sala intro

Dojo-ul Bucuresti Nord @Telekom Romania este cel mai vechi asemenea Dojo din tara, cu o activitate de aproape 3 ani, si se desfasoara lunar, in ultima sambata a fiecarei luni, intr-un spatiu pus la dispozitie de Telekom Romania, care asigura suport logistic si conexiuniunile de mare viteza la internet. In Romania, la acest moment, exista 10 ateliere – in Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Dumbravita, Iasi, Lipova, Lugoj, Mosnita Noua, Oradea si Timisoara.

 

Oricine se poate alatura Coder Dojo, fie ca voluntar, fie pornind propriul Dojo. De altfel, toate Dojo-urile din tara sunt permanent deschise pentru participare voluntarilor – detalii suplimentare sunt disponibile la adresa www.coderdojo.ro/voluntari.

1 octombrie 2014 – TELEKOM Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.