Sony lanseaza primul obiectiv zoom cu plaja larga pentru formatul de 35 mm


Sony_SEL28135G             Sony ofera acum fotografilor si realizatorilor de film un nou instrument cu potential creativ: primul obiectiv zoom cu plaja larga, pentru formatul full-frame din sistemul aparatelor α, cu montura de tip E.

 

Conceput si fabricat la standarde fara compromis, obiectivul FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) ofera utilizatorilor un imens potential de expresie. Este un partener ideal pentru aparate de fotografiat in format full-frame cum ar fi α7S, capabil sa surprinda un volum impresionant de detalii impecabile, fie ca filmezi imagini la rezolutie 4K, Full HD sau daca faci fotografii.

 

Sony -SEL28135G

Obiectivul SELP28135G este compatibil cu toate aparatele de fotografiat şi camerele video Sony dotate cu montura de tip E. Intervalul distantelor focale se extinde intre 42 şi 202,5mm (35mm) cand obiectivul este ataşat unor aparate cu senzor APS-C. Printre acestea se numara aparatele Sony α6000/α5100, precum si camerele video profesionale NEX-FS700 sau mai noua PXW-FS7.

Sony-SEL28135G

Diafragma maxima F/4 este constanta pe toata plaja de distante focale, permitand realizatorilor de film si fotografilor sa obtina minunate efecte de profunzime de camp si o expunere stabila in trecerea de la grand-angular la teleobiectiv.

 

Cerintelor impuse de realizatorii pasionati de secvente video le raspunde noua conceptie de proiectare ”Smooth Motion Optics”. Urmarind obtinerea celei mai bune calitati a imaginii odata cu utilizarea aparatelor cu senzor mare, acest design optic si mecanic are in vedere trei probleme de maxim interes pentru cei care filmeaza: schimbarea unghiului de cuprindere a imaginii in timpul punerii la punct, abaterile de la punerea la punct pe parcursul transfocarii si deplasarea axei optice la schimbarea distantei focale.

 

In plus, elementele asferice din constructia obiectivului suprima aberatiile optice nedorite, iar tehnologia de varf a acoperirii anti-reflex multistrat imbunatateste contrastul si elimina stralucirile parazitare, chiar si in cazul unor scene cu iluminare contre-jour.

 

Manevrabilitatea si ergonomia obiectivului SELP28135G isi au originea in designul aparatelor de fotografiat si al camerelor profesionale Sony. Prin intermediul a trei inele separate se asigura controlul independent al claritatii, distantei focale si diafragmei, toate tensionate optim pentru o receptivitate proprie reglajelor profesionale. Chiar si striurile din randalinajul inelelor au fost concepute cu minutiozitate pentru un control confortabil, si o priza buna a degetului.

 

Prin actiunea motorului SSM – o prioritate in tehnologia optica – modificarea distantelor focale devine exceptional de lina si silentioasa: o cerinta de prim ordin in productia de filme. Viteza de transfocare poate fi controlata cu precizie pe un domeniu foarte larg, existand posibilitatea de a alege sensul rotatiei inelului de zoom functie de preferintele proprii[i].

 

Zgomotul produs in timpul punerii la punct este, de asemenea, redus la minimum, prin reducerea greutatii grupului de lentile responsabile de claritate si prin utilizarea unui motor dublu liniar. Ca un element de finete, modul de punere la punct poate fi schimbat fara efort de la ”auto” la ”manual” prin glisarea inelului respectiv, chiar in timp ce este urmarita scena, eliminand astfel necesitatea de a cauta ”pe pipaite” un buton specializat.

 

Performanta optica si usurinta in operare sunt completate de protectia la praf si umiditate, facand din acest obiectiv, candidatul ideal pentru utilizare pe teren. O versatilitate sporita este data de sistemul Optical SteadyShot care ofera o stabilizare a imaginii in obiectiv, la fotografierea sau filmarea din mana. In ciuda acestor performante, dimensiunile reduse si greutatea scazuta il fac binevenit in situatiile care solicita un maximum de mobilitate.

 

Obiectivul power zoom full-frame FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) destinat fotografilor si cineastilor profesionisti si va fi disponibil pe piata in Europa in decembrie 2014.

 

Specificatii tehnice pentru FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G)

Distante focale echivalente 35 mm (pe o camera cu senzor APS-C) 42-202,5 mm
Grosisment maxim 0,15x
Distanta minima de focus 0,4 m (W) – 0,95 m (T) (AF, MF);

0,95m (Full MF)

Diametrul filtrului 95 mm
Dimensiuni Diametrul maxim 105 x 162.5 mm
Greutate Aprox. 1125 g (fara montura pentru trepied)
Accesorii furnizate Capac frontal, capac spate, suport pentru trepied, geanta, bretea pentru prindere
Culoare Negru

[i] Accesibile prin reglaje in corpul aparatului; disponibile in anumite modele cum ar fi PXW-FS7 si A7S

15 septembrie 2014, Bucuresti  – Sony Romania

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.