Wizrom Software sprijina medicii rezidenti din Romania


        Azi in cadrul unei conferinte de presa cunoscutul dar in acelasi timp si discretul (in aparitii de presa cel putin) om de afaceri Eli Davidai a prezentat un internship in cadrul careia in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, sase medici rezidenti din Romania au sansa de a lucra timp de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel in baza unui program organizat de catre Wizrom Software si Sheba Hospital Israel.

Eli Davidai a declarat ca in afara de ajutoarele materiale (banesti si in aparatura ultramoderna, pe care le-a oferit si pana acum fara ca numele lui sa fie amintit acum doreste sa atraga si alti milionari in astfel de proiecte) sistemul de sanatate romanesc are mare nevoie de specialisti tineri scoliti in cele mai prestigioase centre medicale, care sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor medicale din Romania. A asigurat publicul prezent ca aceste donatii sunt facute pe o baza juridica solida, astfel incat sa se asigure ca acesti tineri care vor fi selectati sa se reintoarca in tara si sa impartaseasca cunostintele acumulate in Israel si prin profesionalismul lor sa creasca calitatea serviciilor medicale.

In imagine, de la stanga la dreapta: General (r) prof.univ. dr. Dan Manastireanu, Eli Davidai si prof. dr. Jehuda Adler.

Mai jos comunicatul de presa, cateva imagini de la eveniment si un film scurt de prezentare al Sheba Hospital Israel.

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintare,

Wizrom Software sprijina medicii rezidenti din Romania

La initiativa antreprenorului Eli Davidai in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, sase medici rezidenti din Romania au sansa de a lucra timp de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel in baza unui program organizat de catre Wizrom Software si Sheba Hospital Israel.

Wizrom a ales astfel sa marcheze aniversarea a 20 de ani de la infiintare printr-un act de donatie catre comunitate, in loc sa celebreze momentul intr-un mod traditional. In acest mod, clientii si angajatii Wizrom Software participa la acest efort de a da inapoi comunitatii. Programul de burse va fi integral finantat de catre Wizrom Software si Sheba Hospital si va acoperi toate costurile de transport si cazare, plus salariul pe perioada de rezidentiat de trei ani la Sheba Hospital Israel.

Programul, intitulat SHI Training Fellowship, demareaza astazi in Romania cu procedura de selectie a celor sase candidati. Candidatii ideali trebuie sa fie medici rezidenti, in curs de formare in specialitatile neonatologie, anestezie/terapie intensiva si patologie pentru a putea participa la SHI Training Fellowship. Stagiul petrecut in Israel va fi echivalat si va fi luat in considerare la finalizarea rezidentiatului.

„Acesta este demersul meu personal de a contribui la dezvoltarea societatii intr-unul dintre cele mai importante aspecte: asistenta medicala. Cred cu tarie ca oamenii care dispun de resursele financiare necesare trebuie sa ia initiativa, in loc sa astepte ajutor de la autoritati”, a declarat Eli Davidai, antreprenorul care controleaza compania care sponsorizeaza programul de internship, Wizrom Software.

Juriul care va face selectia medicilor rezidenti din Romania este format din: prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel, General (r) prof.univ. dr. Dan Manastireanu, Prof. Dr. Maria Sajin, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu si Prof. Dr. Dorel Sandesc, Stefan Bogdan (castigatorul unui program de internship la Davidai Arrhythmia Center din Israel), Eli Davidai, Presedinte Wizrom Software, Loredana Visa, General Manager V+O Communication (gasiti in mapa evenimentului prezentarea fiecaruia dintre acestia).

„Principalul obiectiv al acestui program este de a creste generatia urmatoare de neonatologisti, anestezisti si patologisti in Romania. Aceste burse permit medicilor rezidenti in aceste specialitati sa invete proceduri si metodologii specifice de la profesionistii nostri de nivel mondial”, a declarat prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel.

Candidatii, exclusiv rezidenti in neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie sa depuna un dosar din care sa reiasa performantele academice, leadership-ul si dorinta de dezvoltare profesionala si sa vorbeasca si sa scrie fluent in limba engleza. De asemenea, este necesara depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidentiatului (prof.dr.), precum si a unui eseu pe tema: „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”.

Dosarele se pot depune pe http://shebafellowship.com/ro, sau se pot trimite prin posta sau e-mail (detalii pe website), pana in data de 22 noiembrie 2012.

Castigatorii vor fi anuntati public in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 12 decembrie 2012. Ei vor trebui sa se angajeze contractual ca la finalizarea stagiului de trei ani in Israel, se vor intoarce in Romania si vor profesa in sistemul medical romanesc timp de cel putin cinci ani.

Bucuresti, 18 octombrie 2012 – Wizrom Software Romania

One response to “Wizrom Software sprijina medicii rezidenti din Romania

  1. Pingback: 8 medici rezidenti selectati pentru Israel in cadrul burselor oferite de Wizrom | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.