STUDIU: 7% dintre oaspetii unitatilor de cazare romanesti isi uita diferite obiecte in camera. Cele mai neobisnuite lucruri uitate in hoteluri: un papagal, o rochie de mireasa sau jucarii sexuale


Pensiune RoConform unui studiu realizat de portalul de rezervari online http://www.HotelGuru.ro, 7% dintre turistii unitatilor de cazare din Romania isi uita in camere obiecte personale, mai mult sau mai putin valoroase. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 100 de proprietari ai unor unitati de cazare din intreaga tara.

Conform sondajului, in cele mai multe cazuri, turistii uita in unitatile romanesti de cazare haine (64 de mentionari) si obiecte de ingrijire personala (59 de mentionari). Graba sau neatentia ii face, de asemenea, sa lase in camere bani, aparatura electronica, bijuterii sau documente. Un singur proprietar de hoteluri si pensiuni dintre cei chestionati a afirmat ca niciun turist nu a uitat ceva.

De asemenea, 29,7% dintre cei care au raspuns sondajului au declarat ca li se intampla ca oaspetii lor sa isi uite actele de identitate in camera sau la receptie.HotelGuru.ro

Unitatile de cazare s-au confruntat adeseori cu obiecte valoroase ramase in camerele lor, printre care se numara laptopuri, tablete electronice, bijuterii, parfumuri si haine de firma. Nici la capitolul bani romanii nu au fost mai atenti, numerosi respondenti afirmand ca turistii au uitat in camera portofele cu bani, dintre care suma cea mai mare gasita a fost de 8000 de euro. Intr-un hotel din Moieciu un turist a lasat chiar o geanta cu 150.000 euro, revenind ulterior dupa ea.

In ceea ce priveste lucrurile mai putin obisnuite uitate de turistii romani in camerele de hotel, majoritatea respondentilor a declarat ca acestia au uitat in camera jucarii sexuale dar si un papagal, o rochie de mireasa, un catel sau o haina de blana.

In cazurile in care se confrunta cu obiecte uitate, majoritatea unitatilor de cazare aleg sa anunte turistul pentru a si le recupera (59,4%). De asemenea, perioada de pastrare a acestor obiecte, in eventualitatea de a fi recuperate, a variat de la o saptamana, la 3-6 luni. Desi unii proprietari le pastreaza, convinsi ca vor fi revendicate, altii aleg ca, dupa o anumita perioada, sa le doneze.

 

Sondajul a fost realizat in luna iunie 2014 de catre reprezentantii site-ului de rezervari hoteliere www.HotelGuru.ro. Chestionarele au fost transmise catre peste 1700 de structuri de cazare listate pe site si au avut aproximativ 150 de respondenti (hoteluri si pensiuni).

Bucuresti, 30 iunie 2014HotelGuru.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.