Sony si FIFA anunta parteneriatul pentru inregistrarea FIFA World Cup™2014 in format 4K


Sony&Fifa             Sony Corporation (“Sony”) si FIFA (Fédération Internationale de Football) isi anunta astazi colaborarea pentru inregistrarea unor serii de meciuri in format 4K, precum si pentru producerea filmului FIFA World Cup™ 2014 in format 4K. Astfel, trei dintre meciurile competitiei vor fi inregistrate 4K, pentru promovarea acestui tip de continut, FIFA World Cup™ avand loc in Brazilia, intre 12 iunie si 13 iulie.

 

Sony, partener oficial FIFA, ofera o gama larga de produse 4K, de la echipamente de transmisie, pana la dispozitive compatibile 4K destinate consumatorilor (televizoare, proiectoare si camere video), totul pentru o experienta incredibila. Mai mult, Sony pune la dispozitie solutii unice pentru realizarea filmelor in format 4K, care acopera intregul proces tehnic: filmare, productie si vizionare. Prin intermediul unor astfel de initiative comune, Sony si FIFA doresc sa accelereze adoptarea tehnologiei de vizionare 4K:

 

・Sony si FIFA colaboreaza pentru a produce filmul FIFA World Cup™ 2014 in format 4K (“Official 4K Film”). Pelicula va include o selectie de secvente filmate in timpul meciurilor, inclusiv din finala campionatului mondial de fotbal. Ulterior, aceasta va fi disponibila online, prin intermediul serviciilor de distributie 4K, dupa incheierea FIFA World Cup 2014™.

・FIFA va utiliza echipament profesional Sony 4K pentru filmarea integrala a unui meci din saisprezecimile campionatului (disputat pe 28 iunie), respectiv din sferturile de finala (4 iulie) si finala, ce va avea loc pe 13 iulie pe Estadio do Maracanã, Rio de Janeiro.

 

・Sony va oferi suport tehnic federatiei, inclusiv in dezvoltarea unui sistem de productie live in format 4K. Produsele si solutiile Sony, printre care se numara camera CineAlta™ 4K PMW-F55, unitatea de stocare AV multi-port PWS-4400, monitorul LCD 4K PVM-X300 si switcher-ul multi-format MVS-7000X (sau similar), vor fi utilizate pentru a filma FIFA World Cup 2014. Ulterior, inregistrarile vor fi imbinate in pelicula oficiala 4K.
・In cadrul standurilor de prezentare Sony, localizate pe anumite stadioane FIFA World Cup 2014, dar si la evenimentele “FIFA Fan Fest™” destinate publicului si gazduite de federatie, vizitatorii vor putea viziona trailerele filmului oficial, produse in format 4K, la 60 de cadre pe secunda.

 

・Utilizatorii din intreaga lume vor putea viziona aceste trailere in format 4k/60cps pe televizoarele Sony BraviaTM compatibile 4K, in cadrul showroom-urilor Sony, precum si in magazinele de profil, inclusiv in cele ale companiei Sony.

 

Soichi Kawachi, VP responsabil pentru parteneriatul dintre FIFA si Sony explica: “Suntem incantati sa putem oferi o experienta complet noua de vizionare la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, cel mai mare eveniment sportiv din lume. Valorificand tehnologia noastra 4K de ultima ora si cele mai noi produse si solutii impreuna cu parteneriatul cu FIFA, oferim o experienta de divertisment unica si interesanta ce imbina emotia meciurilor de fotbal ce au loc in Brazilia cu profunzimea si intensitatea oferite de rezolutia 4K Ultra HD.”

 

“FIFA are o istorie bogata in adoptarea inovatiei la cele mai importante competitii, astfel incat sa ne asiguram ca ca fanii fotbalului din intreaga lume au acces la cele mai bune imagini si la cea mai buna experienta de vizionare”, declara Directorul FIFA pentru TV, Niclas Ericson. „Suntem entuziasmati de colaborarea cu Sony pentru integrarea tehnologiei 4K in planurile noastre de productie, pentru ca ne va permite sa ii transpunem pe fanii din intreaga lume intr-o noua dimensiune vizuala, ce marcheaza inceputul unei noi ere in transmisiunile sportive televizate.”

 

La Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Sony si FIFA vor profita de expertiza tehnologica acumulata prin sesiuni extensive de inregistrari 4K, pentru a surprinde toate momentele memorabile, dar si viteza, puterea si emotia fotbalului de calitate. Tehnologia 4K va permite surprinderea fidela, cu o intensitate fara precedent, a dinamismului golurilor, a expresiilor subtile intiparite pe fetele jucatorilor, dar si a pasiunii suporterilor. Totodata, Sony si FIFA isi vor accelera eforturile comune, astfel incat sa ofere unui numar cat mai mare de utilizatori actiunea si emotia Campionatului Mondial de Fotbal in format 4K.

4 Aprilie, Tokyo, Japonia – Sony Corporation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.