Operatorii mobili au finalizat cu succes migrarea serviciilor in benzile de frecvente de 1800MHz si pregatesc tranzitia in benzile de 900MHz


image001             Operatorii de comunicatii mobile care au obtinut resurse de spectru in urma licitatiei organizate de ANCOM in anul 2012 au finalizat cu succes procedura de modificare a parametrilor tehnici ai retelelor pentru a utiliza benzile de 1800 MHz in conditiile stabilite prin licitatie.

Tranzitia a avut loc in noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, in intervalul orar 00.00 – 04.00. Nu au fost inregistrate incidente pe parcursul desfasurarii operatiunilor, impactul asupra furnizarii serviciilor catre utilizatori fiind minim.

Autoritatea a monitorizat modul de desfasurare a acestei tranzitii, echipele ANCOM efectuând in permanenta masuratori pe intreg teritoriul tarii.

Furnizorii de comunicatii mobile (Cosmote, Orange, RCS&RDS si Vodafone) vor implementa acum cea de a doua etapa a tranzitiei, pentru benzile de 900MHz, operatiune ce va avea loc in noaptea de 4 spre 5 aprilie, in aceleasi conditii care au fost anuntate si pentru etapa precedenta. Pe parcursul procesului de tranzitie este posibil ca, pe durate scurte, sa apara pierderi de semnal, ton de ocupat sau alte erori tehnice, similare celor intâlnite in cazul reviziilor tehnice uzuale ale retelelor. Si aceasta etapa se va desfasura sub supravegherea ANCOM, pentru a asigura eficienta procesului si interventia rapida a echipelor tehnice ale operatorilor pentru remedierea eventualelor deficiente sesizate.

4 Aprilie 2014, Bucuresti – ANCOM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.