E-Boda Revo R80 – review


IMG_2293           Modelul Revo R80 a aparut inca pe la mijlocul lui octombrie, si cum nu m-a gasit la teste in perioada aceea, a ajuns doar dupa Sarbatori.

Face parte din gama tabletelor tot mai la moda adica a celor de 7-8”, si e chiar una entry level. Cred ca sunt cel putin vreo 10 modele foarte asemanatoare cu asta, la design nu iese cu nimic in evidenta, spate de aluminiu, langa display plastic negru mai ingust pe la laterale si mai lat sus si jos.

Tableta nu e chiar subtire avand 10 mm grosime, si nici foarte usoara pentru marimea ei, avand 340g-e. Restul specificatiilor le gasiti aici sa trecem la

IMG_2297Constructie si design: Avem o tableta cu un design plictisitor as zicve chiar banal, care nu iese in evidenta cu nimic, arata exact la fel ca oricare tableta Android de buget. Calitatea materialelor folosite nu e sub nivelul decentei, finisajul si imbinarile par in regula pentru aceasta categorie. E un pic grosut cu 10 mm grosime, dar nu-i grav se poate tine destul de comod cu o mana.

In dreapta jos avem locul pentru microSD (pana la 32 Gb) sus butoanele de volum si butonul de On/Off.  In partea de sus avem intrarea de casti (3,5 mm) microUSB-ul, HDMI-ul, Reset-ul si microfonul. In dreapta si in partea de jos nimic. Pe spate avem camera principala de 2 Mpx-eli si dreapta sus fanta de difuzor. Sta bine in mana, nimic de reprosat din acest punct de vedere.

IMG_2294Display si sunet:  Cred ca cel mai important aspect la o tableta e display-ul, pana la urma de asta le folosim sa vedem mai mare si mai bine decat pe smartphone. Ei bine Revo R80-ul exact aici nu exceleaza, sigur el a fost conceput undeva vara trecuta ajuns in toamna pe rafturi, dar totusi nici la sfarsit de 2013 nu prea mai poti iesi cu un LCD TFT banal pe piata, nici macar pe cea de low-end din Romania. Daca rezolutia de 1024 x 768 pixeli ar fi inca cat de cat OK pentru diagonala de 7,85”, contrastul si luminozitatea e sub asteptari, chiar si la folosirea indoor se vede slab, despre unghiuri de vizualizare nici nu prea putem vorbi, daca nu tii chiar in fata nu mai vezi mare lucru,  afara abia de iti dai seama daca-i pornit sau nu.

Sunetul e si el destul de anemic, recomand o pereche de casti pentru o experienta multimedia cat de cat OK. (dar nici cu casti nu e grozava)

Screenshot_2014-02-10-12-28-00Hardware-ul, Sistemul de operare si aplicatiile: Revo R80-ul e echipat cu un procesor  Allwinner A31s Quad Core la 1,2 GHz si cu un GPU PowerVR SGX544 MP2 alaturi de 1 Gb RAM si 8 Gb spatiu pentru aplicatii. Aici nu sta rau, n-am intampinat mari probleme nici lag-urile din meniuri nu erau suparatoare, 2 browsere nu mergeau dar in rest n-am intalnit incompatibilitati.

In aplicatii se descurca bine si in jocuri e decent, desigur nu vorbim de ultimele titluri foarte solicitante, dar in general iti faci treaba cu el, si browsingul e destul de fluent.

In benchmarkurile folosite de mine a obtinut urmatoarele punctaje: in Quadrant 51171, in Geekbench 3 269 / 874, in Antutu 12225 si in 3 D Mark Ice Storm Extreme 2695 ceea ce nu sunt cifre rele pentru categoria sa. Vine cu SeeNow preinstalat si o luna de abonament gratis.

IMG_2296Camera foto/video: De obicei la tablete sar peste acest aspect, acum am facut o proba, dar conform asteptarilor camera principala de 2 Mpx-eli nu m-a surprins a oferit o imagine slaba , fara precizie la culori si detalii, de altfel conform asteptarilor.

IMG_20140211_101036

Clar camera (nici) de pe aceasta tableta nu vei folosi pentru a immortaliza momente importante din viata, doar in caz de necesitate.

Camera secundara (frontala) de 0,3 Mpx-eli isi face treaba, e OK pentru videochat.

Conectivitate: Avem WiFi 802.11 b/g/n,  Bluetooth 4.0 , microUSB, microSD si surpiza HDMI, din pacate 3G doar prin modem extern (prin cablu OTG inclus in pachet) si nici GPS.

Autonomie: In ciuda faptului ca-i destul de grasut 10 mm grosime nu exceleaza nici la acest aspect. Greu am prins 4 ore de folosire intensa cu el, chiar si folosit moderat seara nu mai reuseam sa-mi citesc publicatiile favorite dupa ce dimineata l-am scos de la incarcat.

Concluzii: La pretul de 499 de RON, primim un quad-core care se misca decent, din pacate displayul si sunetul il trage napoi, deci nu prea putem vorbi de o experienta multimedia placuta.

+ uri

– pret mic pentru o tableta quad-core

– viteza buna pentru aceasta categorie de pret

– uri:

– display TFT slabut

– sunet slab

– lipsa GPS

– 3G doar prin modem extern

– autonomie nu foarte buna.

Una peste alta cred ca pretul ar fi atuul principal (499 de RON aici) si viteza decenta, dar cred ca deja la un pret asemanator cu o diferenta de max 100 -150 de RON gasim deja si alternative mai reusite decat Revo R80-ul de la E-Boda. E concurenta acerba pe aceasta piata de tablete low-end si spre bucuria utilizatorilor sunt destule alternative.

De la mine primeste un 7,5.

Asteptam de la E-Boda o tableta cu care sa concureze in prima liga a producatorilor/importatorilor de tablete autohtone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.