Vanzarile de Playstation®4 (ps4™) depasesc 2.1 milioane unitati la nivel mondial


PS4Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) anunta ca vanzarile cumulate pentru sistemul PlayStation®4 (PS4™) au depasit cifra de 2,1 milioane de unitati*1  la nivel mondial, conform informatiilor disponibile la data de 1 decembrie. Dintre acestea, 700.000 de unitati au fost vandute numai in Europa si Australasia, pe 29 noiembrie. Sistemul PS4 a fost disponibil spre achizitie inca din data de 15 noiembrie in Statele Unite si Canada, in timp ce entuziastii din Europa, Australasia si America Latina auputut beneficia de noua consola incepand cu 29 noiembrie. In prezent, sistemul de gaming de noua generatie este disponibila in 32 de tari la nivel global. In Romania, PlayStation 4 se va lansa pe 29 ianuarie 2014.

“PS4 a beneficiat de una dintre cele mai bune starturi din istoria PlayStation, odata cu evenimentul de profil din America de Nord, iar apoi am continuat in acelasi ton cu lansarea din Europa, Australasia si America Latina,” a declarant Andrew House, Presedinte si Group CEO, Sony Computer Entertainment Inc.Sony-PS4

“Cererea ramane foarte mare si continua sa copleseasca nivelul ofertei la nivel mondial, insa lucram din greu pentru a satisface nevoile in crestere si a livra unitati PS4 suplimentare catre partenerii nostri din retail, pe tot parcursul sezonului de sarbatori. Suntem extrem de recunoscatori pentru pasiunea demonstrata de fanii PlayStation si le multumim pentru suport.”

Entuziastii PS4 folosesc pe deplin caracteristicile sociale oferite de acest sistem, precum posibilitatea de straming live prin intermediul Ustram si Twitch, partajand in acelasi timp continut pe Facebook® si Twitter. Gamerii PS4 au demonstrat un interes crescut pentru noul buton ”SHARE”, aflat pe controllerul wireless DUALSHOCK®4, afirmatie ce poate fi sustinuta prin cele 6,5 milioane de elemente partajate prin intermediul sau.

Jucatorii din intreaga lume au fost captivati de gama de jocuri disponibila la momentul lansarii – peste 20 de titluri*2 realizate de producatori de top ai industriei, jocuri printre care se numara Call of Duty®: Ghosts al Activision, Assassin’s Creed® IV: Black Flag™  de laUbisoft Entertainment, NBA® 2K14 – 2K, Battlefield 4, FIFA 14, Madden NFL 25 si Need for Speed Rivals ale companiei Electronic Arts, ca de altfel si titluri exclusive precum  Knack, Killzone:Shadow Fall si Resogun™ de la SCE Worldwide Studios (SCE WWS).

Portofoliul de jocuri al sistemul PS4 se va extinde in 2014 cu titluri mult asteptate precum inFAMOUS: Second Son si MLB 2014: The Show ale SCE WWS, dar si cu noi jocuri precum Destiny de la Activision, Watch_Dogs  de la Ubisoft Entertainment, The Order 1886 si #DRIVECLUB ale SCE WWS.  Toate acestea vor fi fi puse in miscare de tehnologia avansata a  consolei PS4, oferind un gameplay incredibil si o grafica uimitoare.

In perioada urmatoare, consola PlayStation 4 va evolua cu ajutorul serviciilor de gaming in cloud, ce vor fi disponibile in Statele Unite incepand cu anul 2014. Bazat pe tehnologia in cloud oferita de Gaikai Inc., acest serviciu ofera utilizatorilor accesul la un catalog bogat de jocuri PlayStation®3 (PS3), ce vor putea fi jucate pe PlayStation 4 si PS3, optiune ce va fi disponibila in viitor si pentru PlayStation®Vita.

Bucuresti, 3 decembrie, 2013 – Sony Computer Entertainment Inc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.