Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara castiga cea de-a doua clasa Smart din tara


Anunt castigator

Proiectul Smart Classroom initiat de Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, se extinde la nivel local

Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu  Ministerul Educatiei Nationale, va realiza o clasa digitala in cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, in urma competitiei locale „Smart Classroom”.

Elevii timisoreni au fost provocati sa-si dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un material video de doua minute, in care sa arate de ce liceul lor merita sa beneficieze de o solutie completa destinata invatamantului digital – Smart Classroom.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost desemnat castigatorul competitiei locale, in urma celor peste 4.200 de voturi primite pe Facebook si a deciziei Comitetului de Jurizare, constituit din reprezentanti Samsung, reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, autoritati locale si reprezentanti ai inspectoratelor.Smart ClassroomSmart Classroom este un proiect educational ce ofera o solutie digitala de invatare completa, care include atat suport hardware si software, cat si continut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. Cursul a fost dezvoltat de catre Junior Achievement, iar digitalizarea sa in format HTML a fost facuta de Read Forward.

Conceptul Smart Classroom faciliteaza comunicarea in timp real dintre profesori si elevi si are la baza dotari de top in materie de tablete (Samsung GALAXY Note 10.1), E-Board-uri, Smart TV si laptop-uri. In plus, solutia digitala incurajeaza si schimbul de experienta cu alte licee printr-o platforma cloud.

 

Mecanismul concursului

Pentru a putea intra in concurs, elevii timisoreni au trimis un clip creativ de doua minute cu tema „De ce scoala mea e cea mai smart”, in care au motivat de ce Samsung Electronics Romania ar trebui sa implementeze conceptul Smart Classroom in scoala lor. In competitie au participat 9 licee din Timisoara.

Clipul creativ a fost uploadat pe Youtube si in aplicatia dedicata de pe pagina de Facebook Samsung Trends of Tomorrow, tab-ul SMART CLASSROOM, prin simpla introducere a adresei/ link-ului de Youtube dedicat filmului. Materialele video inscrise in competitie au fost votate online si apoi au fost evaluate de catre Comitetul de Jurizare.

In procesul de votare a fost luat in considerare numarul de voturi primite pe Facebook al fiecarui clip  inscris (in proportie de 50%), precum si votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritatile locale implicate – 50%).

Samsung a inaugurat prima clasa digitala Smart Classroom in cadrul Scolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti, in luna septembrie a acestui an. Pe plan local a fost organizata o competitie pentru lansarea a doua noi clase Smart in Timisoara si in Iasi.

Bucuresti, 27 noiembrie 2013 – Samsung Electronics Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.