Cloud de la HP pentru Pavilionul anului 2013 al Galeriei Serpentine


Serpentine1         Pavilionul anului 2013 al Galeriei Serpentine din Londra este proiectat de mult premiatul architect japonez Sou Fujimoto si ocupa 350 de metri patrati de gazon in fata Galeriei Serpentine. Structura pavilionului este un grilaj de bare de otel cu latimea de 20 de milimetri si se prezinta ca o constructie usoara si semitransparenta care se integreaza in peisaj, avand aspectul unui nor (in engl. „cloud”).

 

Aceasta asociere a determinat echipa Serpentine sa-si indrepte atentia catre tehnologia de cloud digital si sa contacteze compania HP, un lider global in domeniul furnizarii de tehnologie cloud. Astfel, s-a conturat o colaborare intre cele doua pentru a folosi cloud-ul in scopul dezvoltarii galeriei.Serpentine2

 

Maratonul 89plus din cadrul Galeriei Serpentine

 

Maratonul 89plus (dedicat specialistilor nascuti in 1989 sau dupa acest an) este cel de-al optulea eveniment al seriei de Maratoane anuale Serpentine, un proiect ambitios care reuneste domenii precum arta, cultura, stiinta si tehnologia. Maratoanele anterioare au inclus: in 2006, Maratonul Interviurilor (cu Rem Koolhaas), in 2007,  Maratonul Experimentelor (cu Olafur Eliasson), Maratonul-Manifest (in 2008), Maratonul Poeziei (in 2009), Maratonul Hartilor (in 2010), Maratonul Gradinilor (in 2011) si Maratonul Memoriei, desfasurat anul trecut.

 

Maratonul 89plus va fi moderat de Hans Ulrich Obrist, Simon Castets si Jochen Volz si se va desfasura in weekend-ul 18-19 octombrie, pe durata a 48 de ore de discursuri, reprezentatii si demonstratii live. Evenimentul va reuni practicieni nascuti in 1989 sau ulterior, precum si specialisti influenti din toate generatiile. Discursul este concentrat pe impactul societatii interconectate si al economiei globale aflate in dezvoltare asupra generatiei de astazi.

 

89plus Clubhouse, platforma digitala a Maratonului 89plus din cadrul Galeriilor Serpentine va fi gazduita pe cloud-ul public al HP, construit pe baza tehnologiei OpenStack. Astfel, persoane din intreaga lume vor putea participa la eveniment prin intermediul mesajelor live postate pe Twitter, al pozelor publicate si raspunsurilor disponibile in timp real. Scopul este acela de a impinge comunicarea dincolo de limitele fizice, centralizand conversatiile care au loc pe retelele sociale intr-un singur spatiu online.

 

Folosind cloud-ul public de la HP, Galeria Serpentine se poate concentra pe crearea de experiente creative si inovatoare pentru public, in timp ce HP se ocupa de necesitatile de stocare si operare. Solutia HP asigura accesul la o serie de resurse care pot fi folosite in functie de necesitati, asa cum sunt administrarea imaginilor sau serviciile de mesagerie.

 

Cloud-ul public de la HP

 

Cloud-ul public de la HP le asigura clientilor o infrastructura cloud de tip open-source cu caracteristici orientate spre business, ce raspunde necesitatilor dezvoltatorilor si indeplineste cerintele organizationale in ceea ce priveste portabilitatea si gestionarea incarcarii de lucru. In plus, aceasta arhitectura elimina restrictiile tipice unui mediu inchis sau cele generate de conditiile impuse de produsele care suporta numai solutiile provenite de la un anumit vendor.

 

HP Cloud Services le permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii de ultima generatie si schimba economia instalarii de aplicatii moderne. Fie ca sunt dezvoltatori independenti sau companii aflate in top Fortune 100, clientii au acces la un mediu cloud care le asigura libertatea de a alege. Mai multe informatii, precum si exemple sunt disponibile pe www.hp-cloudstories.com/.

 

Noile cercetari(1) arata ca: specialistii din domeniul IT considera ca tehnologia cloud este importanta pentru dezvoltarea propriei afaceri (95% dintre respondenti) si cresterea economica (97% dintre respondenti) la nivel european, in timp ce doua treimi dintre respondenti sunt de parere ca tehnologia cloud determina cresterea economica la nivel european pentru ca genereaza inovatie. In plus, pana in anul 2016, 75% dintre operatiunile IT vor fi livrate prin proiecte de cloud de tip privat, partajat si public.(2) Mai mult decat atat, 91% dintre participantii la studiu sunt de parere ca solutiile de cloud de tip hibrid sunt importante pentru viitorul inovatiei in spatiul european.(3)

 

(1)HP a realizat sondajul in timpul conferintei Cloud World Forum 2013 din Londra, pe baza informatiilor oferite de 347 de respondenti pe marginea tehnologiei cloud.

(2)HP a realizat sondajul in timpul conferintei Cloud World Forum 2013 din Londra, pe baza informatiilor oferite de 347 de respondenti pe marginea tehnologiei cloud.

(3)Conform cercetarii “Big Data and Cloud,” publicata de Institutul Coleman Parkes in mai 2013: un total de 550 de directori din domeniul afacerilor si al tehnologiei au participat la interviuri telefonice in aprilie 2013. Regiunile au inclus America de Nord (Statele Unite si Canada), Europa si Orientul Mijlociu (Cehia, Franta, Danemarca, Germania, Rusia, Emiratele Arabe Unite si Marea Britanie), regiunea Asia-Pacific (Australia, China, India, Japonia si Coreea de Sud) si America Latina (Brazilia si Mexic).

15 Octombrie, Bucuresti – HP Romania

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.