HP OneView – management al infrastructurii, intr-un „nou stil de IT”


1160438707001_2681961903001_video-still-for-video-2652154875001Designul adaptat la cerintele actuale si optimizat pentru  portofoliul HP Converged Infrastructure ofera un spatiu de lucru familiar si reduce timpul necesar sarcinilor uzuale

HP a lansat solutia HP OneView, prima platforma de management al infrastructurii din industrie adaptata nevoilor consumatorilor si optimizata pentru portofoliul HP Converged Infrastructure. Noua platforma simplifica pasii principali aflati la baza tuturor proceselor din centrele de date, permitandu-le, astfel,  echipelor de IT sa imbunatateasca semnificativ operatiunile, reducand, in acelasi timp, costurile si frecventa greselilor umane care pot genera perioade de nefunctionare.

Raspandirea tehnologiei de tip „as-a-service”, numarul tot mai mare de angajati cu cunostinte de tehnologie si cresterea complexitatii afacerilor maresc decalajul dintre cerintele de business si capacitatile solutiilor IT traditionale. In prezent, organizatiile se straduiesc sa livreze si sa administreze segmentele de IT folosind instrumente de administrare neactualizate, construite pentru cerinte care apartin  trecutului.
Solutia HP OneView a fost conceputa pentru serverele HP BladeSystem, HP ProLiant Generation 8 (Gen8) si HP ProLiant Generation 7 si include cele mai performante tehnologii software pentru servere, asigurand, in acest fel, o platforma unica de administrare ce  usureaza colaborarea si comunicarea dintre diferite segmente ale infrastructurii IT din cadrul centrului de date.

Datorita interfetei intuitive pentru utilizatori si a tehnologiei automatizate ce simplifica sarcinile uzuale, HP OneView imbunatateste productivitatea administratorilor IT. Timpul necesar pentru efectuarea celor mai comune procese din centrele de date, precum cele de implementare, actualizare, migrare si remediere a problemelor identificate, este redus de la cateva ore sau zile la numai cateva minute.(1)

De exemplu, provizionarea programelor de tip hypervisor pe 16 servere cu ajutorul instrumentelor IT traditionale necesita 2 ore si 50 de minute, comparativ cu doar 14 minute necesare cu HP OneView. In mod similar, procesul retragerii din activitate a unei retele de tip vLAN (virtual Local Area Network) presupune parcurgerea a numai 4 pasi intr-un interval de 30 de secunde cu ajutorul HP OneView, in timp ce cu un instrument traditional este nevoie de 480 de pasi diferiti si un timp de peste 2 ore.(2)

„Mediile sociale, reorientarea tehnologiei catre utilizatorii finali si datele demografice in schimbare influenteaza modul de lucru, obligand companiile sa gaseasca solutii pentru a micsora decalajul tot mai mare dintre cerintele organizationale si capacitatile oferite de solutiile IT traditionale”, a spus Tom Joyce, Vicepresedinte senior si Director General, Converged Systems, HP. „Modelul actual de administrare a infrastructurii este depasit, iar HP OneView reprezinta primul pas catre regandirea completa a abordarii subiectului administrarii infrastructurii in centrele de date.”

Conectarea administrarii centrelor de date la realitatea secolului al XXI-lea

Pentru dezvoltarea solutiei HP OneView, HP a colaborat, timp de patru ani, cu peste 150 de clienti de top ale caror date sunt stocate in  30 de centre de date din toata lumea pentru a intelege factorii care determina costurile ridicate, lipsa de eficienta si intarzierile legate de cele mai uzuale sarcini, procese si pasi din cadrul administrarii infrastructurii.

In acelasi timp, HP a examinat mai multe aplicatii moderne care sunt concepute pentru a indeplini simplu si rapid sarcini specifice, iar apoi a cautat modalitatea potrivita de a adapta ideile rezultate din acest studiu la complexitatea si dimensiunea exceptionala  a centrelor de date.

 

HP OneView asigura o usurinta in folosire fara precedent, astfel incat organizatiile pot implementa si administra mai rapid infrastructura HP, cu un cost total de proprietate (TCO – total cost of ownership) mai mic cu 42% si un randament al investitiilor (ROI) de 220%.(3)

Lista altor alte beneficii include:

 • Incarcatura de lucru poate fi migrata de pana la de 5 ori mai rapid decat prin operatiuni manuale.(4)
 • Timpul de administrare necesar pentru configurarea serverelor este de 9 ori mai mic decat in cazul operatiunilor manuale.(5)
 • Procesele de configurare a retelelor se desfasoara de aproximativ 24 de ori mai rapid decat in cazul operatiunilor manuale.(6)

„Astazi, companiile cu resurse limitate isi doresc platforme de administrare a infrastructurii care sa le permita sa nu mai piarda ore in sir cu sarcini administrative uzuale, astfel incat acestea sa se poata concentra, in schimb, pe dezvoltarea inovatiilor”, a spus Matt Eastwood, Vicepresedinte in cadrul grupului si Director General, IDC. „Piata este pregatita pentru o platforma de administrare a infrastructurii care este mai intuitiva si care raspunde necesitatilor IT de astazi, nu celor care existau in trecut.”

Dotarile HP OneView dedicate simplificarii experientei utilizatorilor includ:

 • Optiunea Dashboard, ce le permite utilizatorilor sa vizualizeze intregul centru de date in numai cateva secunde. Imaginea este la fel de simpla, indiferent daca un client are 16 sau 640 de dispozitive, iar informatiile suplimentare pot fi accesate cu un simplu click. Prin comparatie, in cazul instrumentelor de administrare traditionale, ar fi nevoie de peste 30 de click-uri pentru a accesa aceeasi informatie.(4)
 • Optiunea Smart Search le permite administratorilor sa gaseasca informatiile cheie pentru ei in doar cateva secunde, nemafiind nevoie sa rasfoiasca registre fizice sau online stufoase. Optiunea Smart Search este incorporata in fiecare sarcina pentru a asigura accesul imediat la dispozitivul necesar sau la informatia cautata.
 • Optiunea MapView analizeaza relatia dintre dispozitive, conexiuni si status pentru a ajuta administratorii sa identifice, sa trieze si sa rezolve problemele in  cateva secunde sau minute.
 • Sabloanele fac posibila colaborarea dintre diferitele echipe organizatie si identificarea elementelor de bune practici ce ar trebui implementate in viitor, rapid si cu acuratete.
 • Istoricul activitatilor  pune la dispozitia echipelor modalitati eficiente de a comunica si reprezinta o resursa care combina intr-un singur camp vizual sarcini, alerte hardware si notite administrative.

 

 „Instrumentele existente de management al infrastructurilor IT sunt concepute pentru dispozitive individuale, insa nu fac fata cerintelor din centre de date de mari dimensiuni si nici nu sunt optimizate pentru utilizator. Asadar, companiei United Airlines ii este dificil sa isi extinda serviciile IT fara a creste totodata perioada de timp alocata procesului si fara a mari echipa”, a spus Marian Lakov, Enterprise Architect, Technology Architecture, United Airlines. „HP OneView ne ofera o noua posibilitate, punandu-ne la dispozitie o platforma universala de administrare a arhitecturii care este indeajuns de flexibila incat sa functioneze atat cu un singur server, cat si intr-un centru de date de mari dimensiuni, fiind optimizata pentru echipele care se ocupa de infrastructura. Primele rezultate obtinute cu ajutorul solutiei sunt promitatoare si suntem  convinsi ca OneView va permite in continuare echipei IT a United sa configureze si sa administreze infrastructura IT intr-un mod mult mai eficient.”

 

Productivitate imbunatatita cu suport extins

Portofoliul HP Technology Services  asigura tranzitia fara probleme de la actualele instrumente HP de administrare l infrastructurii, precum HP Insight Control si HP Virtual Connect Enterprise Manager, la solutia HP OneView. HP imbunatateste productivitatea si eficienta operationala prin simplificarea implementarii solutiei HP OneView.

Fiecare licenta HP OneView include  suportul tehnic si pentru solutii software pe o perioada de 3 ani. In plus, clientii pot alege sa isi prelungeasca perioada in care beneficiaza de suport HP achizitionand solutia HP Care Packs, care asigura accesul la servicii de suport pe o perioada de 4 sau 5 ani corespunzatoare uzajului anticipat al echipamentelor hardware.

Alte servicii includ:

 • HP OneView Startup Service: Reduce timpul de implementare si garanteaza ca HP OneView este integrat corespunzator in mediul clientului cu toate componentele instalate si configurate.
 • Proactive Care for OneView: Combina servicii complete si proactive de suport  pentru echipamente hardware si solutii software cu suport reactiv din partea specialistilor HP din call-centere.
 • HP OneView Integration Service: Le asigura clientilor un plan pentru datele pre-existente, oferind opt ore suplimentare de asistenta pentru migrarea datelor, in plus fata de instalarea de baza si configurarea solutiei HP OneView
 • HP Education Services: un curs practic care pune la dispozitia clientilor instrumentele necesare pentru a folosi si a administra eficient solutia HP OneView.

Mai multe informatii sunt disponibile la adresa: www.hp.com/go/management-oneview.

HP Discover, cel mai important eveniment al HP din regiunea EMEA, va avea loc intre 10 si12 decembrie la Barcelona, in Spania

(1) Pe baza datelor furnizate in august 2012 de un client care a comparat rezultatele obtinute cu HP OneView in mediul sau cu cele obtinute cu solutia Cisco UCS, pe un numar de 160 servere. Scopul testului a fost acela de a identifica serviciile care vor fi afectate in cazul in care este necesara scoaterea unei retele din activitate. HP OneView a avut nevoie de mai putin de 30 de secunde si 4 pasi, in timp ce UCS a avut nevoie de cateva ore si 480 de pasi.

(2) Pe baza testelor interne realizate de HP in septembrie 2013, care au comparat solutiile HP OneView si Cisco UCS. Obiectivul a fost acela de a identifica serviciile afectate in momentul in care o retea care cuprinde 160 de servere este retrasa din activitate.  HP OneView are nevoie de aproximativ 30 de secunde si 4 pasi, in timp ce UCS are nevoie de aproximativ 2 ore si 480 de pasi.

(3) Conform testelor si cercetarilor interne conduse de HP cu instrumentul de calcul a indicativului ROI al HP OneView pe baza unui scenariu care include 320 de servere HP ProLiant BladeSystem administrate de HP OneView pe o perioada de 3 ani vs cu instrumente de administrare traditionale.

(4) Conform testelor si comparatiilor interne realizate de HP in septembrie 2013 pe baza solutiei HP OneView vs solutii software si instrumente anterioare ale HP.  Testul a determinat timpul necesar migrarii unuia sau mai multor servere intr-o locatie fizica diferita. HP OneView a necesitat 3 minute  si 9 pasi vs solutiile software anterioare, care au necesitat 15 minute.

(5) Conform testarii solutiei HP OneView vs. instrumentele HP anterioare, realizate in septembrie 2013. Timpul necesar utilizatorului pentru a configura servere folosind solutia HP OneView a fost de 8 minute, in comparatie cu instrumentele HP precedente, care au necesitat 72 de minute.

(6) Conform testelor interne  realizate de HP pe baza comparatiei intre solutia HP OneView  si  instrumentele HP anterioare, realizate in septembrie 2013. Concluziile au aratat ca timpul necesar utilizatorului pentru a adauga o retea cu HP OneView este 30 de secunde, pe cand utilizand instrumental anterior, are nevoie de 12 minute.

Bucuresti, 25 septembrie 2013 – HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.