Compania HP a deschis in Bucuresti centrul de prezentare si demonstratii HP Solutions Center


IMG_8288Noul sediu gazduieste cele mai noi game de echipamente si solutii pentru mediul corporate si este dedicat clientilor de business

HP anunta deschiderea centrului de testare a solutiilor si echipamentelor din categoriile printing, PC-uri, servere, stocare de date si retelistica, noul sediu fiind o initiativa comuna a celor doua divizii ale companiei: Printing and Personal Systems Group si Enterprise Group.

HP isi mareste astfel spatiul alocat testarii si consultantei oferite asupra produselor si solutiilor comercializate in Romania, noul centru inlocuind sediul HP Interactive Center deschis in urma cu 11 ani in centrul capitalei.IMG_8295

Noul HP Solutions Center este situat in zona de nord a Bucurestiului, pe platforma Pipera, pe o suprafata de peste 300 mp si se adreseaza clientiilor business, prospectilor, partenerilor si angajatilor ce doresc sa descopere sau sa testeze solutiile HP.Centrul are o sala dedicata si complet echipata pentru training-uri, testari si prezentari de produse sau evenimente.

„Odata cu inaugurarea acestui spatiu, reunim intr-un singur loc solutiile software si hardware dezvoltate pentru mediul de enterprise si SMB, aspect ce ne diferentiaza in industria IT din Romania si demonstreaza ca suntem un lider de piata care vine in intampinarea clientilor si partenerilor de business cu solutii la problemele lor curente. Practic in noul centru clientii si partenerii nostri de business pot beneficia de consultanta specializata in domeniul solutiilor integrate IT sau isi pot testa propriile aplicatii intr-un mediu real”, declara Tiberiu Dobre, Country Manager PPS HP Romania.

IMG_8297Spatiul adaposteste o mare parte din portofoliul de echipamente business HP, cum ar fi statiile grafice din seria Z sau gamele de PC-uri ProBook si Elite: tableta Elite Pad sau convertibilul Elite Book Revolve, un computer portabil cu afisaj senzitiv care se roteste pentru a le permite utilizatorilor sa isi partajeze munca si se pliaza pentru a deveni mobil, ca o tableta.

De asemeni, pot fi testate solutii de ultima generatie bazate pe Thin Clients de la cele mai simple cum ar fi puncte de introducere de date la un terminal, solutii de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bazate VMware, MS Virtual Server sau Citrix, pana la solutii de multimonitor pentru procesare de imagini si multe altele.

IMG_8283In zona de printing, in centru pot fi testate echipamente si solutii precum cele cu cerneala dedicate segmentului SMB – cele mai noi echipamente din seria HP OfficeJet Pro si cele de imprimare laser pentru volume mari de lucru: seria LaserJet 800 si echipamentele Flow din seria 500, care sunt optime pentru implementarea solutiilor de autentificare.

Cei interesati vor putea descoperi in HP Solution Center cea mai recenta inovatie HP din zona de printing, HP OfficeJet Pro X, echipament inclus in cartea recordurilor drept cel mai rapid echipament de imprimare (la testul de imprimare a 500 de pagini).

Totodata, in HP Solution Center se pot testa si cele mai noi solutii de imprimare pe formate mari, noile plottere HP DesignJet din seria T: T1500 si T 2500, dedicata zonei de arhitectura, grafica computerizata si advertising.

Divizia Enterprise Group a pregatit in cadrul centrului solutii de inalta performanta tehnologica, atat hardware cat si software.

Acestea sunt constituite din servere lamelare de tip Blade, solutii de stocare de date virtualizate, solutii de back-up si cele mai noi solutii de comunicatii de tip networking.

Intreaga arhitectura descrisa mai sus reprezinta bazele unei solutii de tip HP Cloud System Matrix. Astfel, clientii pot descoperi solutiile Cloud de tip IaaS (Infrastructure-as-a-Service) ce ofera flexibilitate in provizionarea resurselor fizice si virtuale.

IMG_8296Mediul de stocare prezent este alcatuit din echipamente virtualizate de inalta performanta, respectiv HP StoreVirtual 4000 Storage si HP 3PAR StoreServ 7400 Storage.

Tehnologiile de virtualizare prezente in cadrul acestei solutii sunt construite cu ajutorul solutiilor software de virtualizare Microsoft Hyper V.

Un alt echipament de ultima generatie recent lansat care poate fi testat in HP Solutions Center este HP Moonshot – Software Defined Server, ce cuprinde solutii specializate pentru administrarea informatiilor de tip web-based, din cloud sau a volumelor mari de date.

In centrul HP poate fi testata si cea mai rapida solutie de back-up pe disc din piata IT: HP StoreOnce B6200, care impreuna cu aplicatia HP Data Protector 8.0 ofera capabilitati avansate de salvare si restaurare a datelor, inclusiv la nivel fizic si incremental.

Solutiile de networking oferite sunt complexe si complete, fiind destinate in special companiilor de tip Enterprise si oferind posibilitatea testarii celor mai elaborate solutii existente in piata: HP FlexNetwork: Flex Fabric, Flex Campus, Flex Management, Flex Branch.

O alta solutie accesibila in centrul HP este IMC (Intelligent Management Center), una dintre cele mai complexe solutii de management, monitorizarea intregii retele si a performantelor acesteia prin intermediul unei singure console de administrare – single pane of glass.

Printre solutiile existente in Demo Center regasim: DVPN (Dynamic VPN), BYOD (Bring Your Own Device), IMC (Intelligent Management Center), SDN (Software Defined Networking), IRF (Intelligent Resillient Fabric), Unified Communication, precum si High Availability toate bazate pe tehnologii standard, interoperabile.

In cadrul noului centru, clientii enterprise si SMB sunt bineveniti sa descopere cele mai noi solutii tehnologice HP sau sa verifice performantele propriilor solutii si aplicatii intr-un mediu real de test.

Adresa HP Solutions Center este B-dul. Dimitrie Pompeiu nr. 6A, parter (cladirea BOB), sector 2, Bucuresti, telefon/FAX: +40 21 300 2082

Bucuresti, 24 septembrie 2013— HP Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.