Wizrom ofera burse in Israel pentru 6 medici romani – editia a II-a a SHI Fellowship


SHEBA MAP

Wizrom continua singurul program privat menit sa reduca exodul medicilor romani in strainatate

Programul de burse medicale SHI Fellowship sustinut de Wizrom Software continua cu cea de-a doua editie in care medici rezidenti romani in specialitatile anestezie, reabilitare medicala si geriatrie sunt invitati sa aplice pentru un program de rezidenta cu durata de trei ani, finantat integral, la prestigiosul centru universitar Sheba Hospital Tel Hashomer din Israel.

Anuntul Wizrom vine in contextul exodului masiv de medici romani peste hotare din ultimii ani – 15.000 incepand din 2007, potrivit surselor publice – si este menit sa ofere o alternativa sustenabila pe termen lung medicilor tineri care nu se confrunta doar cu problema salariilor mici, ci si cu obstacole in calea dezvoltarii carierei si a promovarii pe baza realizarilor si competentelor profesionale personale.

„Problema sistemului medical din Romania este complexa si profunda, iar Wizrom si actionarii sai sunt determinati sa genereze un impact major si sa provoace o schimbare reala. De aceea, continuam acest program de burse si foarte curand vom incepe sa exploram toate optiunile posibile pentru a dezvolta si creea un loc in sistemul public unde acesti specialisti sa poata activa la nivelul invatat in Israel, ca parte a contributiei Wizrom la societatea romaneasca”, a declarat Adrian Bodomoiu, director general Wizrom Software, compania ai carei actionari au sponsorizat pana in prezent programul de burse cu un total de doua milioane de euro.

Bursele SHI Fellowship acopera integral costurile de transport si cazare, plus un salariu lunar brut de 3.000 de dolari SUA, pentru perioada de trei ani de rezidenta medicala la Sheba Hospital din Israel. Primii sase medici romani, castigatorii burselor din 2012, au inceput deja sa lucreze la Sheba in iunie 2013.

In cea de-a doua editie, juriul urmeaza sa selecteze sase tineri medici rezidenti care urmeaza specializari in anestezie, reabilitare medicala si geriatrie. Perioada de rezidentiat in Israel va fi acreditata, dar la finalul bursei, toti medicii rezidenti au obligatia de a se intoarce in Romania si de a profesa timp de cel putin cinci ani intr-un spital public.

„Initiativa domnului Davidai ne-a depasit toate asteptarile si suntem foarte bucurosi sa continuam acest proiect si datorita faptului ca primii sase medici romani au avut cea mai rapida integrare in comparatie cu rezidentii din alte tari. Sheba este unul dintre cele mai mari spitale din lume si, cum de-a lungul anilor am condus mai multe programe care ofereau posibilitatea de instruire pentru rezidenti din 50 de tari, nu am vazut niciodata pana acum o asemenea determinare de a reusi si de a deveni cei mai buni, ca la medicii romani”, a declarat Prof. Dr. Yehuda Adler, Director al Burselor SHI Fellowship la Sheba Hospital.

IMG_2378Juriul care va face selectia medicilor rezidenti din Romania este format din: prof. dr. Yehuda Adler, Director de dezvoltare resurse medicale din cadrul Chaim Sheba Medical Centre din Israel, directorii departamentelor anestezie, reabilitare medicala si geriatrie din cadrul Sheba Hospital, Presedintii societatilor medicilor de anestezie, reabilitare medicala si geriatrie din Romania, Stefan Bogdan, profesor asistent la Universitatea de Medicina Carol Davila, Eli Davidai (foto), actionar Wizrom Software, Loredana Visa, General Manager V+O Communication.

„Bursele SHI Fellowship reprezinta o initiativa unica in Romania. In primul rand, ofera tinerilor medici romani oportunitatea de a urma cea mai mare parte a rezidentiatului intr-un centru universitar de frunte, Sheba Hospital din Tel Hashomer, Israel, unde standardele medicale atat clinice cat si academice sunt la nivelul celor din spitalele universitare din America de Nord. Aceasta instruire de inalt nivel este dublata de confortul financiar oferit printr-o bursa generoasa. Nu in ultimul rand, aducandu-i pe medicii romani inapoi in Romania, programul reprezinta prima initiativa privata care combate activ exodul al medicilor romani peste hotare”, a declarat Dr. Stefan Bogdan, liderul primei editii a burselor, medic cardiolog care a primit anul trecut o bursa la Centrul de Aritmie Cardiaca din cadrul Sheba Hospital.

Candidatii, care trebuie sa fie medici rezidenti la anestezie, reabilitare medicala si geriatrie, trebuie sa depuna un dosar care sa le demonstreze performanta academica, aspiratiile profesionale si de leadership, si sa vorbeasca si sa scrie fluent in limba engleza. De asemenea, sunt necesare o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului rezidentiatului (Prof. Dr.), precum si un eseu pe tema „Medicina, o viata pentru o cariera provocatoare si merituoasa”. Dosarele trebuie depuse fie electronic la adresa http://www.shebafellowship.com/ro/formular-aplicare, sau pot fi trimise prin posta sau e-mail (detalii pe website), pana pe 26 septembrie 2013.

Bucuresti, 12 septembrie 2013 – Wizrom Software Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.