Incubatorul german de afaceri online Rocket Internet intra pe piata locala, prin foodpanda, cea mai mare platforma globala de livrari de mancare


Ralf Wenzel

Incubatorul german de afaceri online Rocket Internet intra pe piata locala, prin foodpanda, cea mai mare platforma globala de livrari de mancare

 

  • In prezent, foodpanda.ro colaboreaza cu peste 50 de restaurante din Bucuresti
  • La nivel mondial, compania activeaza in 28 de tari si targeteaza 3 mld. de persoane

Rocket Internet, cel mai mare incubator de afaceri online din lume, intra pe piata romaneasca prin platforma de livrare de mancare foodpanda, lider mondial pe segmentul de profil. Compania colaboreaza, in prezent, cu peste 50 de restaurante din Bucuresti si estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, va deveni lider de piata pe acest sector. Totodata, foodpanda.ro va fi disponibila si in alte orase ale tarii.

Rocket Internet a fost fondat in urma cu mai bine de cinci ani, are sediul central la Berlin, si opereaza pe toate cele cinci continente, in peste 50 de tari, avand mai mult de 700 de angajati. In plus, grupul are in portofoliu peste 75 de companii active independente, in care lucreaza, in total, peste 20.000 de persoane.

“Lansarea pe piata din Romania se afla in linie cu strategia noastra de a transforma foodpanda intr-un brand global, simbol al comenzilor online de mancare, intr-un mod simplu si la indemana. Mai mult decat atat, Romania este o tara cu un potential puternic pe zona de livrare de mancare si cu o crestere rapida in gradul de utilizare a internetului”, a declarat Ralf Wenzel, Co-fondator si Managing Director foodpanda la nivel global.

In momentul de fata, compania colaboreaza cu mai mult de 15.000 restaurante din intreaga lume si este deja lider de piata in majoritatea tarilor in care opereaza. De asemenea, foodpanda s-a bucurat de o capacitate de extindere foarte rapida, doar anul acesta lansandu-se in 17 tari din cele 28 in care activeaza, si targeteaza peste 3 miliarde de persoane. In prezent, foodpanda, impreuna cu brandul afiliat hellopanda, se situeaza pe primul loc in topul mondial al celor mai descarcate aplicatii pentru comenzi de mancare.

“Chiar intr-o perioada scurta de timp observam un interes crescut pentru serviciile noastre. Multe restaurante ne-au abordat, fiind interesate de acest sistem de comandare online. Obiectivul nostru este sa contribuim la cresterea vanzarilor tuturor partenerilor nostri si sa devenim lideri de piata in sectorul de livrari de mancare, in urmatorul an”, a spus Dan Macarie, Country Manager foodpanda Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, comandarea de mancare ar trebui sa fie un proces rapid si facil, care sa ii poata permite clientului sa aleaga dintr-o paleta generoasa de restaurante si meniuri. Faptul ca foodpanda a raspuns foarte bine acestei nevoi este si unul dintre principalele motive pentru care reteaua are o capacitate atat de mare de extindere pe noi piete. De asemenea, foodpanda contribuie la cresterea vanzarilor restaurantelor, carora le furnizeaza analize si tehnologii din ce in ce mai dezvoltate.

Referitor la obiceiurile de consum ale romanilor, Dan Macarie subliniaza faptul ca acestia comanda mancare online mai ales in timpul saptamanii, intre orele 12:00 si 16:00, dar si dupa orele 19:00. Mai mult decat atat, desi romanii sunt fani infocati ai pizza, in ultima perioada se poate observa si o tendinta a acestora de a opta pentru mancarea sanatoasa sau bio.

Bucuresti, 11 septembrie 2013foodpanda Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.