Sony lanseaza noi obiective cu montura E


SEL1670Z_A-1200

Obiectivele cu zoom Carl Zeiss si Sony G™ maresc numarul de optiuni pentru utilizatorii de camere foto cu montura E

 

  • Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS – obiectiv zoom compact cu stabilizare destinat utilizarii zilnice
  • E PZ 18-105mm F4 G OSS – primul obiectiv din seria G cu montura E – zoom puternic si focalizare fluenta
  • Obiectivul pentru portrete E 50mm F1.8 – acum disponibil si in varianta neagra

 

Gama de obiective foto interschimbabile cu montura E se diversifica cu trei noi modele menite sa ofere o diversificare a optiunilor de calitate a imaginii.

SEL18105G_A-1200

Zoom-ul versatil standard Carl Zeiss este insotit de primul obiectiv tip G destinat camerelor foto cu montura E, dar si camerelor video digitale cu obiective interschimbabile. Impreuna cu optiunea de culoare neagra a obiectivului E 50mm F1.8 destinat portretelor, numarul total de obiective cu montura E se ridica la 18 (incluzand 2 obiective de conversie).

 

Noua gama de obiective este ideala pentru utilizarea impreuna cu aparatele foto mirrorless NEX-3, NEX-5, NEX-6 si NEX-7, dar si cu noul α3000, Handycam® NEX-VG900E1 si camera video digitala full HD NEX-VG30EH.

SEL1670Z_A-1200

Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z)

Utilizatorii de camere foto ce folosesc obiective cu montura E interschimbabile pot experimenta obiectivul cu zoom Carl Zeiss integrat intr-o camera foto compacta, usor de transportat. O raza de actiune a zoom-ului de 4x (24-105mm in echivalent 35mm full-frame) transforma SEL1670Z in dispozitivul ideal pentru utilizare in orice situatie, de la peisaje si portrete, pana la instantanee.

 

Contrastul si rezolutia impresionanta la toate setarile de zoom reprezinta un semn distinctiv al acestui obiectiv portabil. Tehnologia avansata de lentile asferice (lentile AA) combina o lentila AA si trei elemente asferice normale, reducand astfel dimensiunea si greutatea obiectivului, fara sa sacrifice calitatea imaginilor. Renumitul strat T*, specific tehnologiei Carl Zeiss, reduce efectul de stralucire, precum si reflexiile, totul pentru o reproducere naturala a culorilor.

 

Spre deosebire de obiectivele zoom de buget redus care micsoreaza diafragma pe masura ce distanta focala este crescuta, dimensiunea maxima a diafragmei ramane F4 la orice distanta focala. Acest fapt reduce nevoia unei valori crescute a ISO pentru distante focale mari si permite folosirea unui timp de expunere redus pentru a surprinde cu claritate subiectele aflate in miscare. O imbunatatire suplimentara este diafragma circulara ce permite obtinerea unui efect bokeh foarte fin si placut in zonele de fundal.

 

Sistemul de stabilizare optica a imaginilor de la Sony, permite realizarea imaginilor mai clare, chiar si in cazul fotografierii la viteza mai lenta sau a iluminarii slabe.

 

Performantele optice sunt completate de constructia premium specifica Carl Zeiss, un finisaj metalic elegant, pentru un aspect exterior placut si o senzatie distinctiva.

 

E PZ 18-105mm F4 G OSEL18105G_A-1200SS (SELP18105G)

 

Sony prezinta primul obiectiv de tip G, creat special pentru camerele cu montura de tip E si camerele de filmat cu obiective interschimbabile.

 

Modelul SELP18105G acopera o arie generoasa pentru un zoom 5.8x – echivalent cu distanta 27-157.5mm (conform echivalentului full frame de 35mm) – ideal pentru fotografia de calatorie si fotografia generala.

 

Design-ul optic al SELP18105G este generat de modelele anterioare de obiective cu montura G. Doua elemente ED de sticla sunt combinate cu trei elemente asferice pentru o rezolutie ridicata si contrast puternic pentru intreaga zona de acoperire a zoom-ului. Distorsiunile si aberatiile cromatice sunt minimizate, pentru o randare de efect a imaginilor, indiferent de distanta focala. Apertura circulara permite obtinerea efectului profesionist de bokeh, indiferent ca fotografiezi sau filmezi Full HD.

 

Acest obiectiv premium pentru uz general este dedicat in special filmarilor Full HD. Tehnologia dezvoltata pentru Handycam® asigura filmarea cu autofocus si schimbarea fluida a zoom-ului, silentios, fara a deranja subiectul filmat.

 

Obiectivul permite un control foarte bun al zoom-ului, printr-un switch aflat pe partea laterala a obiectivului. Pentru un control mai bun, focalizarea independenta si schimbarea inelelor de zoom permit ajustarea manuala a focalizarii, in timpul schimbarii zoom-ului. Lungimea obiectivului ramane neschimbata pe durata acestor schimbari, pentru o manevrare confortabila a camerei.

 

Ca si noul  SEL1670Z, modelul  SELP18105G mentine o deschidere constanta de F4 a aperturii, pentru un grad ridicat de iluminare, indiferent de setarile de zoom. Stabilizatorul de imagine reduce efectele de miscare in cazul fotografierii din mana, chiar si in conditii de iluminare slaba sau de schimbare a distantei focale.

 

E 50mm F1.8 (SEL50F18)

Obiectivul fix cu montura tip E de 50mm F1.8 este disponibil acum si in varianta de culoare neagra, pentru a se asorta cu camerele cu montura E si obiective interschimbabile. Acest model cu apertura larga este ideal pentru fotografiile de portret si efect de defocalizare a fundalului (bokeh). Stabilizatorul de imagine incorporat reduce efectele de miscare a imaginilor chiar si in conditii de iluminare slaba. Autofocalizarea se face lin, silentions, fara a deranja subiectul, indiferent ca este fotografiat sau filmat Full HD.

 

Noile modele de obiective cu montura E SEL1670Z, SELP18105G si  SEL50F18 vor fi disponibile in Europa din octombrie 2013.

 

1 Camera NEX-VG900E realizeaza automat schimbarea la modul APS-C, cand are obiectiv atasat.

 

Specificatii tehnice

Model Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS [SEL1670Z] E PZ 18-105mm F4 G OSS [SELP18105G]
Format E-mount (APS-C) E-mount (APS-C)
Distanta focala echivalenta in format 35mm 24-105mm 27-157.5mm
Unghi de vedere (APS-C) 83°-23° 76°-15°
Apertura minima F22 F22
Numar de discuri pentru apertura 7 (apertura circulara) 7 (apertura circulara)
Configuratie lentile  

(grupare / elemente)

12 – 16 12 – 16
Stabilizator imagine Optical SteadyShot® Optical SteadyShot®
Distanta minima de focus 0.35m 0.45m
Capacitate maxima de marire 0.23x 0.11x
Diametru filtru 55mm 72mm
Dimensiune (lungime maxima) 66.6 x 75mm 78 x 110mm
Greutate 308g 427g
Lentile   ALC-SH127 ALC-SH128

 

 27 August 2013, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.