ASUS a prezentat prima placa de baza certificata Intel Thunderbolt 2


asus_z87_deluxe_quad_intel_thunderbolt_2_certified_motherboard

ASUS a anuntat prima placa de baza din lume cu tehnologie Thunderbolt™ 2, certificata de Intel. Bazata pe noul chipset Intel Z87 si pregatita pentru cea de-a patra generatie de procesoare Intel Core, platforma ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX dispune de doua porturi Thunderbolt 2 pentru a conecta pana la 12 dispozitive in mod simultan. Fiecare port are o rata de transfer de pana la 20Gbit/s si este compatibil cu Thunderbolt 1.

Placa de baza Z87-DELUXE/QUAD a fost testata privind compatibilitatea extinsa, validarile de BIOS, performantele audio/video si nu numai, verificandu-se designul si calitatea”, a spus Joe Hsieh, Vice Presedinte ASUS Corporate si Manager General al Diviziei Sisteme si Placi de Baza. “Fiind prima placa de baza din lume certificata pentru tehnologia Thunderbolt 2, aceasta va stabili standardul viitoarelor produse, lucru pe care ASUS il face dintotdeauna.

Performanta dublata si suport 4K
Standardul original Thunderbolt are patru canale separate de transfer: doua upstream si doua downstream, cu o rata de transfer de 10Gbit/s pe canal. Thunderbolt 2 combina cele patru canale in doua canale bidirectionale de 20Gbit/s care sunt de 4 ori mai rapide ca USB 3.0. Impreuna cu suportul DisplayPort 1.2, acesta permite conexiunii Thunderbolt 2 sa livreze semnal video la rezolutie inalta pentru ecrane 4K/2K (4096 x 2160 pixeli) si sa comunice cu alte dispozitive ce necesita latime mare de banda, cum ar fi hard-disk-urile. Prin portul HDMI de pe placa, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate sustine trei monitoare 4K UHD simultan. Thunderbolt 2 suporta, de asemenea, conexiuni in lant cu pana la sase dispozitive conectate pe acelasi port. Avand doua porturi Thunderbolt 2, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate conecta simultan pana la 12 dispozitive, reducand nevoia unor huburi separate si fara sa mai aglomereze spatiul de lucru.

Mereu in avangarda
Z87-Deluxe/Quad include o multime de tehnologii exclusive ASUS. Dual Intelligent Processors 4 cu 4-Way Optimization este un instrument de lucru usor de folosit, care ajusteaza dinamic performanta si racirea. Cu un singur click, acesta reduce zgomotul si creste eficienta. UEFI BIOS prezinta o interfata grafica prietenoasa, simplificand setarea shortcut-urilor si oferind acces rapid la optiunile frecvent utilizate. Z87-Deluxe/Quad include NFC Express, un accesoriu care permite automatizarea sarcinilor simple ale PC-ului prin simpla atingere a carcasei cu un tag NFC sau un dispozitiv compatibil NFC. Astfel, NFC Express poate fi utilizat in autentificarea securizata in contul de Windows fara tastarea parolei sau pentru lansarea mai multor aplicatii in vederea initierii mediului de lucru. Utilizand aplicatiile gratuite Wi-Fi GO! & NFC Remote pentru dispozitivele compatibile NFC, utilizatorii pot sa sincronizeze wireless fotografiile si clipurile stocate in acestea. Totodata, sistemul PC poate fi controlat de la distanta fara a fi nevoie de configurari complicate.

Specificatii ASUS Z87-Deluxe/Quad
2 x Intel Thunderbolt 2
1 x HDMI
4 x DIMM
3 x PCIe 3.0/2.0 x16
10 x SATA 6Gbit/s
8 x USB 3.0 cu USB 3.0 Boost
8 x USB 2.0
Format ATX

Bucuresti, 21 august 2013 – Asus Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.