Intel Romania Software Development Center ofera 13 pozitii de internship studentilor pasionati de tehnologie


Intel-Summer-Experience 2015-Cercul de Tehnologie

„Cercul de tehnologie”, editia din 2015 a programului Intel Summer Experience, are mai multe pozitii deschise si mai multe provocari profesionale pentru iubitorii de tehnologie si inovatie

Intel Romania Software Development Center reediteaza pentru a treia oara consecutiv programul de internship pe durata verii, Intel Summer Experience, in cadrul caruia studentii pasionati de tehnologie si inovatie sunt asteptati sa isi depuna CV-urile pe http://intel.stagiipebune.ro. Succesul inregistrat in editiile anterioare a determinat Intel sa creasca numarul stagiilor oferite, astfel incat anul acesta sunt deschise 13 pozitii de internship.

La program sunt invitati sa se inscrie studenti din anii I, al-II-lea și al III-lea, indeosebi de la facultati cu profil tehnic sau matematica. Stagiile deschise necesita, in functie de responsabilitatile postului, cunostinte minime de software si hardware, abilitati de lucru in sisteme precum Linux sau C/C++, familiaritate cu JavaScript, Phython, GIT, PHP. Cu scopul de a-si dezvolta abilitatile si competentele tehnologice, studentii vor face parte din proiecte si echipe diferite, ocupand pozitii de analiza performanta, optimizare tehnologii, dezvoltare platforme Android sau Chrome. Sarcinile vor include cercetare, analiza de performanta și optimizari pentru modelarea platformelor hardware, dezvoltare de aplicatii Android pe tehnologii Intel, realizarea de solutii de automatizare a masurarii parametrilor de performanta ai unui sistem de tip server, precum și prezentarea rezultatelor catre membrii echipelor cu care se colaboreaza.

INTEL_MIHAI CONSTANTIN-PAU

Intel Romania sustine invatamantul romanesc si este un promotor al proiectelor de cercetare si dezvoltare dedicate studentilor. Sustinem ideea acumularii de experienta practica de lucru in domeniul cercetarii – dezvoltarii – inovarii software si ne bucuram de interesul studentilor pentru programul Intel Summer Experience din anii anteriori. Studentii selectati vor avea acces la resurse Intel si vor lucra la proiecte ca parte din echipe globale, intr-un centru de excelenta”, declara Mihai Constantin-Pau, Engineering Manager, Intel Romania Software Development Center.

 

Stagiul de practica va incepe pe 22 iunie și se va incheia pe 25 septembrie 2015. Pe parcursul celor trei luni petrecute in cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studentii vor lucra la proiecte tehnice sub indrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesionala și personala, dar și la activitati de echipa.

Toate stagiile de practica sunt remunerate și recunoscute ca practica de catre facultatile din care provin studentii, in baza colaborarii oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din Romania. In urma primelor editii ale programului Intel Summer Experience au fost recrutati 23 de studenti, dintre care 11 lucreaza in continuare pentru Intel.

„De-a lungul celor 3 luni, am interactionat cu ingineri cu experienta in diverse domenii de la care am avut multe de invatat. In plus, am vazut ceea ce presupune munca intr-o organizatie multinationala. Dupa ce am obtinut licenta de inginer, am aplicat si am fost acceptat pe o pozitie de Software Engineer in cadrul echipe de Security QA. Experienta de intern din programul Intel Summer Experience m-a ajutat sa ma integrez mai usor.”declara Costin Carabas, Inginer Software, Intel Romania Software Development Center.

Numarul CV-urilor inregistrate in programul de internship Intel Summer Experience 2.0 a fost cu 52% mai mare comparativ cu anul 2013, crestere preconizata si pentru 2015.

In editia Intel Summer Experience 2013, Intel a avut deschise 11 pozitii de internship. In editia 2014 au fost deschise 12 pozitii.

BUCUREȘTI, Romania, 21 aprilie 2015 Intel Romania Software Development Center

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.