QNAP a prezentat solutiile NAS de 400 TB si platforma de dezvoltare NAS


pressrel_3ijxf3m4wdco06rf875i0yl1Prezent la editia din acest an COMPUTEX TAIPEI 2013, QNAP Systems a extins numarul de dispozitive Turbo NAS compatibile cu QTS 4.0, sistemul de operare ce ofera numeroase aplicatii multimedia pentru acasa, inclusiv pentru telefoane si tablete. QNAP a prezentat solutia de stocare Turbo NAS de 400 TB cu certificare VMware VAAI si platforma de dezvoltare pentru QNAP Turbo NAS. In premiera, compania a dezvaluit firmware-ul VioStor NVR v4.1.0 destinat sistemelor de supraveghere video.

Sistemul de operare QTS 4.0, accesibil pe mai multe serii Turbo NAS
Noul QTS 4.0 integreaza lucrul cu mai multe ferestre intr-o interfata web pentru cresterea eficientei administrarii serverului. Aplicatia integrata Qsync permite sincronizarea fisierelor intre dispozitive si partajarea cu Team Folder in cadrul grupurilor de utilizatori si al comunitatilor. Noul firmware vine cu numeroase aplicatii mobile, precum Qfile, Qmusic, Qphoto, Qmanager si Vmobile. Utilizatorii se bucura astfel de mobilitate in administrarea dispozitivului NAS si in accesarea materialelor stocate in retea. Sistemul de operare este disponibil pe o gama si mai larga de produse Turbo NAS, incluzand mai nou seriile TS-x69, x19 si x12.

Intr-o perioada in care aproape oricine detine cel putin un telefon mobil sau o tableta, QTS 4.0 satisface nevoia utilizatorilor de a accesa si sincroniza de oriunde datele de pe Turbo NAS, oferind capacitati mari de stocare in conditii de siguranta”, a declarat Jason Hsu, manager de produs pentru QTS 4.0. Interfata cu fereastre multiple a sistemului de operare QTS 4.0 este intuitiva si ofera o experienta exceptionala in administrarea unitatii NAS.

QTS 4.0 contine numeroase aplicatii multimedia si functioneaza precum un hub media pentru acasa. Utilizatorii pot crea, administra si partaja colectii imense de fotografii, melodii si filme prin aplicatiile Photo Station, Music Station si Video Station. Ei pot reda filmele stocate pe Turbo NAS direct pe un televizor de mari dimensiuni printr-o conexiune DLNA, AirPlay sau HDMI. File Station suporta miniaturile de fotografii si transcodarea video pentru afisarea lor in diferite aplicatii. Media Library ofera suport pentru auto-indexarea fisierelor multimedia pentru a fi gasite mult mai usor. Potentialul sistemului QTS 4.0 poate fi extins prin instalarea a peste 90 de aplicatii disponibile in QNAP App Center.

QTS 4.0 este construit pentru ca utilizatorii sa poata folosi aplicatiile implicite sau pe cele instalate ulterior atunci cand au nevoie”, a adaugat Hsu.

qnap_ts_420_1Solutia NAS de 400 TB NAS si stocarea virtualizata
QNAP a prezentat o solutie NAS de 400 TB pentru serverele cu virtualizare, ce combina avantajele seriei high-end Turbo NAS TS-x79U cu cele ale noilor REXP-1200U-RP si REXP-1600U-RP. Unitatea reprezinta o solutie flexibila pentru administratorii IT pentru extinderea capacitatii totale a unitatii Turbo NAS pana la 400 TB. Echipata cu diferite functii specifice mediului business – incluzand aici suportul 10GbE, administrarea flexibila a volumelor de stocare, cache-ul SSD, VMware VAAI si vSphere Client plug-in, Microsoft SCVMM/ODX si alocarea volumelor virtualizate – Turbo NAS optimizeaza eficienta si fiabilitatea in aplicatiile virtualizate, servind totodata ca unitate NAS pentru backup.

Solutia pentru extinderea capacitatii de stocare va scuti administratorii de investitia intr-o configuratie initiala”, a spus David Tsao, manager QNAP pentru linia de produse business. “Solutia QNAP reduce cu mult inflexibilitatea alocarii de bugete IT pentru afacerile ce nu prevad o crestere rapida a necesitatilor de stocare in viitorul apropiat, ci intr-un orizont de timp mai indepartat”. QNAP a imbunatatit constant experienta utilizatorului in directia virtualizarii. Solutiile QNAP ofera performante optime companiilor ce vor sa implementeze un astfel de mediu.

Platforma de dezvoltare NAS
Platforma de dezvoltare Turbo NAS ofera suport SDK si o documentatie tehnica extinsa. Este un instrument accesibil de dezvoltare pentru utilizatorii ce doresc sa creeze aplicatii in diverse scopuri, la un cost eficient.

Noul sistem VioStor NVR v4.1.0 simplifica administrarea camerelor de supraveghere video
Viitorul firmware VioStor NVR v4.1.0 a fost refacut cu o interfata complet noua, suport cross-browser, stocare extinsa pentru supraveghere video, inregistrarea inteligenta si multe altele. VioStor NVR suporta pana la 64 de canale pentru monitorizare live si mod cu 16 canale pentru afisarea camerelor video, furnizand practic imagini in locatie, sistem de alerta in timp real si functie E-map. Acesta ofera o administrare mai convenabila si experienta unui sistem performant de supraveghere video. Vizitatorii standului QNAP de la COMPUTEX au avut sansa sa vada la lucru noul firmware VioStor NVR si QVR 5.0 (QNAP VioStor Recorder).


Bucuresti, 14 iunie 2013QNAP Systems

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.