Lansarea oficiala Riders Club si prima competitie


RidersClub-logo           Ieri 2 Aprilie in cadrul Hotel Domenii Plaza, din Bucuresti, a fost lansat oficial Riders Club, cel mai nou si complex proiect de ciclism, adresat atat sportivilor amatori, cat si celor de performanta. In prezenta organizatorilor, a partenerilor proiectului, a reprezentantilor forurilor de specialitate si a unor ciclisti profesionisti si vedete pasionate de biciclete, au fost anuntate inscrierile in primele evenimente din calendarul competitional Riders Club.

Daca toti invitatii prezenti au urat succes si longevitate proiectului, membrii trupei ZOB au venit cu un cadou special. Baietii au adus cu ei “o zi perfecta” si garantia multor alte asemenea zile in cadrul evenimentelor Riders Club, prin piesa compusa si interpretata de ei ca imn Riders Club: Perfect Day. Imnul va putea fi auzit de-acum inainte in cadrul tuturor evenimentelor Riders Club, dar si aici.

IMG_1282Primul eveniment Riders Club. Baneasa, 13 aprilie

Prima competitie Riders Club e programata pe 13 aprilie, in Padurea Baneasa, pe un traseu conceput de Razvan Juganaru, multiplu campion national de MTB si ciclocros, si are deja inscrisi la start sute de participanti. Pe langa intrecerea propriu-zisa, cei prezenti vor avea parte de cateva evenimente care vor intregi experienta unei zile petrecute in natura, alaturi de prieteni si/sau familie.

Dupa startul dat in cadrul intrecerii, spectatorilor le-a fost pregatita o ora de Kangoo Jumps, o demonstratie de bike trial si, la final, un concert ZOB, pentru toti cei prezenti. Detaliile evenimentului sunt descrise mai jos.

Inscrieri

Pentru a putea participa intr-o competitie din calendarul Riders Club, e nevoie de crearea unui cont gratuit de membru, pe www.ridersclub.ro,si apoi de inscrierea online pe pagina competitiei. Inscrierile in prima competitie Riders Club – Baneasa, 13 aprilie – raman deschise pana in 10 aprilie, la orele 23:59. Taxa de participare este de 60 de lei. Pentru cei care vor sa se inscrie in ziua evenimentului, taxa de participare va fi de 90 de lei.

Pachetul de start

Riderii inscrisi in competitia din 13 aprilie isi pot ridica pachetul de start in perioada 8-12 aprilie, de  la Domenii Plaza Hotel (Str. Alexandru Constantinescu, Nr. 33, Bucuresti), in intervalul orar 17:00-20:00. Pentru asta, riderii trebuie sa prezinte un act de identitate si sa predea documentul de luare la cunostinta, completat si semnat. Ridicarea pachetului se face personal, nefiind permisa ridicarea de pachete pentru persoane care nu sunt prezente. In cazul in care pachetul nu poate fi ridicat in perioada 8-12 aprilie, acest fapt e posibil si in ziua competitiei, cu cel putin o ora inainte de startul acesteia. Pachetul de start va contine: numarul de concurs, chip de cronometrare, biscuiti GrandPapa, doza ISOSTAR, voucher de 50 de lei oferit de Bike XCS, voucher valoric de 400 de lei pentru inscrierea echipei unei companii in Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro), voucher discount TUI TravelCenter.

Traseul

Traseul competitiei care deschide calendarul Riders Club strabate 17 km si imbina liniile lungi si late din inima padurii cu single track-urile de la marginea ei. Realizat de multiplul campion MTB Razvan Juganaru, traseul strabate poteci cu un grad redus de dificultate, fara radacini sau noroi, permitand atat accesul incepatorilor, cat si al celor cu experienta. Participantii inscrisi la nivelul 4 vor avea de parcurs o singura data bucla de 17 km, de doua ori cei inscrisi la nivelul 3 si de trei ori cei inscrisi la nivelurile 1 si 2.

Diferenta de nivel: aprox. 20 m

Punct de plecare: Aleea Privighetorilor (parcarea din fata Academiei de Politie)

Punct de alimentare si prim-ajutor: la punctul de plecare.

Accesare harta traseu

 Programul evenimentului

11:00     Start nivelurile 3 si 4

13:00     Start nivelurile 1 si 2

13:10     Antrenament Kangoo Jumps

15:20     Bike trial, cu Alexandru “Miez” Calta (moment asigurat de www.FreeRider.ro)

15:45     Festivitate de premiere

16:00     Concert ZOB

 

Premii

Primii trei clasati in cadrul fiecarei categorii se vor bucura de premii care vor atinge o valoare totala de 5 000 de euro. In plus, toti participantii vor participa automat la tombola cu premii totale de 2 000  de euro oferite de sponsorii si partenerii Riders Club.

 Ce este Riders Club?

Riders Club este comunitatea pasionatilor de biciclete din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la competitiile Riders Club organizate in toata tara, pe durata unui intreg sezon.

Cum revolutioneaza Riders Club experienta de rider?

La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a clubului. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarei competitii din calendar si clasamentele generate pe niveluri competitionale sunt principalele functionalitati care ii vor oferi o experienta completa fiecarui membru al clubului.

 

Nivelurile competitionale

Nivelurile sunt stabilite de la 4 la 1, unde 1 ii reprezinta pe sportivii de performanta, si 4 pe cei care abia si-au facut intrarea in lumea ciclismului amator.

 

Calendarul Riders Club

Evenimentele Riders Club sunt competitii in care participantii alearga pe trasee adaptate lor si impotriva unor concurenti cu acelasi nivel competitional. Un incepator de nivelul 4 va concura pe trasee mai scurte si mai usoare. Un rider experimentat, de nivelul 1, va concura pe trasee mai lungi si mai dificile. Competitiile din calendar au trasee dedicate fiecarui nivel. Calendarul Riders Club 2013 este disponibil pewww.RidersClub.ro.

02 Aprilie 2013 – MPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.