COSMOTE Romania va oferi pana la 40.000 euro ONG-urilor implicate in ingrijirea copiilor, prin campania „Mesaje de iubire”


Mesaje de iubire                 O parte din veniturile provenite din SMS-urile trimise in una dintre cele mai festive zile din an – Anul Nou 2013 – va fi oferita de catre COSMOTE Romania copiilor. Prin intermediul campaniei „Mesaje de iubire”, un program traditional de responsabilitate sociala al operatorului, contributia financiara in valoare de pana la 40.000 de euro va fi acordata unui numar de pana la 8 organizatii non-guvernamentale si de binefacere care ofera ajutor si asistenta copiilor defavorizati sau bolnavi.

„Pentru al cincilea an consecutiv, suntem mandri sa ne implicam clientii intr-unul dintre proiectele noastre de suflet si sa sprijinim astfel inca o data programele realizate in beneficiul copiilor defavorizati. Avem datoria de a proteja si ajuta copiii, deoarece acestia sunt viitorul societatii in care traim.

Ruxandra Voda, Corporate Affairs Senior Manager COSMOTE & Germanos RomaniaEducatia si asistenta sociala pentru dezvoltarea copiilor reprezinta doi dintre principalii piloni ai unei societati sanatoase si speram ca aceste fonduri vor face diferenta in proiectele organizatiilor ce urmeaza a fi selectate”, a declarat Ruxandra Voda (foto), Corporate Affairs Senior Manager, COSMOTE Romania.

 

Incepand de astazi, ONG-urile care dezvolta proiecte pentru ingrijirea copiilor pot aplica pentru finantare, cu ajutorul Formularului de inscriere si a bugetului disponibile in sectiunea „Mesaje de iubire” de pe     site-ul companiei, www.cosmote.ro. Dupa completarea cu informatiile solicitate, acestea se trimit la adresa csr@cosmote.ro impreuna cu o scrisoare de intentie, pana la data de 12 aprilie 2013, inclusiv.

ONG-urile interesate trebuie sa indeplineasca o serie de criterii in cadrul celei de-a cincea editii a campaniei „Mesaje de iubire”, printre care:

  • sa fie infiintate si sa functioneze in conformitate cu prevederile legislatiei romanesti in vigoare;
  • sa aiba o experienta de cel putin 3 ani in oferirea de servicii educationale, de ingrijire si/sau consiliere pentru copiii bolnavi si/sau defavorizati;
  • sa poata face dovada, la solicitarea COSMOTE Romania, a prezentei geografice si sociale (numarul de copii bolnavi si/sau defavorizati pentru care deruleaza programe in domeniul educatiei si al sanatatii);
  • sa poata face dovada a cel putin trei proiecte educationale, de ingrijire si/sau consiliere a copiilor bolnavi sau defavorizati, dezvoltate de la infiintarea ONG-ului si pana in prezent;
  • sa aiba in vigoare parteneriate cu institutii de protectie si ingrijire a copilului etc.;
  • sa informeze publicul referitor la sponsorizare, conform reglementarilor legale.

Lista completa de criterii este descrisa in Fisa Organizationala. Aceasta contine criteriile de eligibilitate pentru organizatiile care aplica la programul de responsabilitate sociala Mesaje de iubire 2013. In conformitate cu aceste criterii transparente, COSMOTE Romania va selecta pana la 8 castigatori dintre aplicanti, care vor primi pana la 5.000 euro fiecare. Aceasta suma va fi folosita pentru proiectele educationale, de ingrijire si/sau consiliere pentru copiii bolnavi sau defavorizati, pe care organizatiile selectate le vor implementa in 2013, asa cum au fost descrise in aplicatie. Castigatorii vor fi anuntati pana pe 9 mai 2013, in cadrul sectiunii „Comunicate de presa”, disponibila pe www.cosmote.ro.

Anul trecut, aproximativ 29.000 de copii defavorizati au beneficiat de ajutorul oferit de COSMOTE Romania, prin intermediul proiectelor dezvoltate in 2012 de ONG-urile care au primit cate 5.000 euro fiecare in cadrul celei de-a patra editii a programului „Mesaje de iubire”. De la lansarea programului in 2008, COSMOTE Romania a oferit, de-a lungul primelor 4 editii, un total de 185.000 euro catre 17 organizatii non-guvernamentale implicate in ingrijirea copiilor.

In calitate de parte responsabila si activa a societatii, COSMOTE Romania isi implica angajatii, clientii, furnizorii si partenerii de afaceri in diferite initiative si programe care raspund cerintelor mediului social din Romania. Printre programele de responsabilitate sociala dezvoltate de COSMOTE Romania se numara: „Mesaje de iubire – campanie de SMS-uri de Anul Nou”, parteneriatul cu Asociatia Telefonul Copilului, programul de colectare a deseurilor electronice de telefonie mobila „I love recycling”, programul de plantare „Adopta o padure”, programul intern de protectie a mediului inconjurator „Green Office” si multe altele.

Bucuresti, 25 martie 2013COSMOTE Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.