Performanta cu stil si eleganta – impresii Asus Zenbook


IMG_9492              N-a aparut chiar de ieri, si in Romania a fost prezentat deja prin mijlocul verii trecute, dar Asus Zenbook Prime e tot unul din cele mai stilate ultrabook-uri de pe piata. La mine a ajuns zilele astea.

Nu veti gasi aici un review cu teste de viteze si alea, nu-s eu cel mai in masura, sunt altii mult mai buni la asta, eu l-am folosit doar cateva zile, si mi-a facut o impresia placuta. IMG_9502 In primul rand te fascineaza cat poate fi de subtire cu cei 3 mm grosime in partea frontala si 9mm in spate, e un masterpiece al ingineriei. Dar nu-i doar subtire, aluminiul de calitate are un imprimeu in cercuri care il face foarte atragator. E si usor, varianta UX31A cu display de 13.3″ 16:9 IPS FHD (1920×1080) are doar 1.3 kg deci il iei usor cu tine oriunde.

IMG_9080 Zis si facut, cum eram invitati la o seara de degustare vinuri de calitate, si doream sa si notam ce auzim pe acolo, am ales sa-l luam cu noi. Adina a notat cam tot. Ultrabook-ul Asus nu ocupa mult loc pe masa, nu era greu, nu se incalzea, nu deranja. Display-ul e spectaculos, e un IPS cu rezolutie de 1920×1080 pixeli cu unghiuri excelente, luminozitate si contrast foarte bun,  luminozitate ce se si adapteaza mediului inconjurator, astfel nici seara in intuneric nu deranjeaza ochii.

IMG_9510 Procesorul Intel® Core™ i7 3517U alaturi de 16 Gb RAM e mai mult decat suficient, sa lucrezi pe SSD nu trebuie sa va explic cum e ca stiti, iar sunetul Bang & Olufsen ICEpower® e la inaltime, nu credeai ca poate iesi asa sunet din ceva asa mic. Dar poate.

IMG_9498 Conexiuni ai tot ce-ti trebuie de la Bluetooth 4.0, WiFi, HDMI, USB-uri (3.0)  dar specificatiile Asus UX31A complete le gasiti aici.

Are si o husa gen plic foarte draguta, putini ar crede ca ai un laptop in el. Primesti si adaptor USB to LAN daca doresti sa te conectezi la net prin cablu, deci chiar nimic nu-ti lipseste.

Bateria de 6840 mAh tine 2 saptamani in stand-by, poti lucra 7-8 ore continuu pe el si trebuie sa astepti cam 2 secunde sa poti lucra, nu bei nici un espresso italian pana porneste.

Ca tot ar trebui sa scriu si ceva ce nu mi-a placut foarte mult, e touchpad-ul, care cu Windows 8-ul imi mai facea surprize din cand in cand si mai iesea din ferestre daca nu atingeam unde si cum trebuie. A, si inca ceva, husa ar putea avea un inchizator mai sigur, daca cumva nu esti atent poate aluneca din el, nu-i sigur ca-l tine. Si cam atat despre minusuri. Ar mai fi pretul (de cca. 6.000 de RON), nu-i pentru oricine, dar cine isi permite se va bucura de el.

2 responses to “Performanta cu stil si eleganta – impresii Asus Zenbook

  1. Pingback: Impresii Asus VivoTab | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.