De ce trebuie sa vezi expozitia de fotografie a lui Simion Buia ”Maschere di Venezia 2013”?


IMG_9206                Sa ne intelegem bine. La Carnavalul din Venezia trebuie sa ajungi si sa il vezi live, macar o data in viata, iar daca ai fost iti vei mai dori sigur sa te reintorci. Daca ai ajuns sigur vei fotografia multimea, arhitectura, mastile. Dar sigur nu le vei vedea cum vede un artist ca fotograful Simion Buia.

Pot sa-ti iei echipament mai scump decat Sony-urile folosite de el, poti sa nimeresti exact in perioada cea mai buna in a doua saptamana a Carnavalului, sa stii cele mai bune locuri si tot nu vei face astfel de fotografii. De ce? Ca sa ajungi la nivelul lui iti trebuie ceva studii in domeniu, pe cat posibil prin Occident facute, iti trebuie, ochi, talent si cativa ani buni de experienta.

IMG_9227
Simion Buia fotografieaza de mai bine de 10 ani  Carnavalul din Venezia, si acum a expus la Readers Cafe  (din Centrul Metropolis B-dul Iancu de Huneadoara nr. 56-60) 77 de exemplare printate pe Fine Art Canvas de o calitate exceptionala, pe care la prima privire as fi zis ca sunt picturi.

Desigur era bine sa fiti prezenti la vernisaj, au fost destui, Mihai Plămădeală curatorul expozitiei ne-a ajutat sa intelegem mai bine ce vedem, comentariile lui interesante au ajutat sa vedem in spatele acestor masti, si spectacolul oferit de Andreea Tincea – voce si Cătălin Lungu – chitara si pian au completat atmosfera. Iar vinurile oferite de  1000 de chipuri au ajutat la socializare.

Am admirat toate cele 77 fotografii, unele de marimi foarte mari si pot sa zic ca am ramas impresionat, si Adinei i-au placut, dar ea le stia bine fiecare bucata inca de la amenajarea expozitiei 🙂

Trebuie sa vezi aceasta expozitie daca vrei sa vezi ceva inedit, daca iti place frumosul, daca ai fot deja la Venezia, daca inca nu,  daca te gandesti sa faci un cadou frumos iubitei, daca ai o mica cafenea si ti-ai dori sa-ti decorezi peretii cu tablouri frumoase si mai mult decat atat unicate, si trebuie sa vezi si doar daca vrei sa te inveselesti un pic pe vremea asta mohorata de sfarsit de iarna si sa evadezi din gri.

Expozitia se poate (si eu as zice trebuie) vizita pana in 1 Martie, si da expoanatele se pot cumpara, cele care n-au fost deja rezervate.

Mai multe poze de la vernisaj  vezi in galeria de mai jos sau aici.

2 responses to “De ce trebuie sa vezi expozitia de fotografie a lui Simion Buia ”Maschere di Venezia 2013”?

  1. Maestrul Buia este inegalabil. A fost o placere sa urmaresc impreuna cu tine si Adina tablourile maestrului asamblate atat de spectaculos in cafeneaua Reader. Aceasta expozitie trebuie neaparat urmarita pentru ca ea este inca in desfasurare pana pe data de 1 martie 2013…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.