Aplicatia care iti spune cine iti e prieten si cine iti e dusman pe Facebook


Friend or Foe             Kaspersky Lab prezinta FriendOrFoe – o aplicatie gratuita pentru Facebook care le permite utilizatorilor sa evalueze cat de „autentici” sunt prietenii lor si chiar sa le arate ce cred altii despre ei. Aplicatia le va revela care dintre sutele de „followers” le sunt cu adevarat prieteni, care reposteaza si comenteaza cel mai mult dintre cei din cercul de prieteni ai utilizatorului si atrage atentia asupra amenintarilor ce ii vizeaza pe utilizatorii unei retele sociale si le va oferi metode pentru a-si proteja informatiile personale.

Pentru cei carora le place sa utilizeze diverse aplicatii pentru a-si analiza activitatea, Kaspersky Lab a creat un instrument care colecteaza statistici despre activitatea de pe Facebook. FriendOrFoe afiseaza cate fisiere video si fotografii posteaza un utilizator, numarul de like-uri primite si multe alte statistici interesante pentru pasionatii de Facebook. FriendOrFoe este disponibil, momentan, in limbile engleza, rusa, germana, franceza, italiana, spaniola, portugheza braziliana, spaniola mexicana, araba si japoneza. Kaspersky Lab va lansa, in viitorul apropiat, versiuni in mai multe limbi.

„Cea mai mare retea sociala din lume este un punct de atractie pentru infractorii cibernetici”, a spus Evgeny Chereshnev, Head of Global Mobile Business Development in cadrul Kaspersky Lab. „Cel mai adesea, infractorii cibernetici vizeaza date personale si de login pe care le pot utiliza pentru a accesa, de exemplu, contul mobil de banking online. Nu este o supriza pentru nimeni ca Facebook este cea mai populara tinta pentru phishing: in primul trimestru al anului, 79,5% dintre atacurile de acest tip din social media au vizat in principal aceasta retea. Pe langa componenta de divertisment, FriendOrFoe ii transmite utilizatorului informatii despre posibilele amenintari in termeni clari, simpli”, a incheiat Chereshnev.

Sfaturi de securitate de la FriendOrFoe

 

Fotografii

Aplicatia te avertizeaza sa verifici fotografiile in care ai fost marcat – unele dintre acestea ar putea fi compromitatoare.

 

Check-in-uri

Aplicatia iti permite sa vezi daca cineva a postat ca te afli intr-un anumit loc fara permisiunea ta si te ajuta sa iti cureti profilul de check-in-uri neautorizate.

 

Permisiunile acordate aplicatiilor

FriendOrFoe poate evalua toate aplicatiile la care esti conectat si iti arata ce nivel de acces le-ai acordat.

 

Istoricul de cautari

Aplicatia iti va arata continutul intregului istoric de cautari de pe Facebook. Nu poti opri reteaua sociala sa stocheze aceste informatii, dar le poti sterge.

 

Dezvoltatorii vor continua sa imbunatateasca functionalitatile aplicatiei in urma feedback-ului primit de la utilizatori.

Bucuresti, 23 mai 2014 – Kaspersky Lab

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.