Axis lanseaza un nou dispozitiv pentru o mai mare flexibilitate la instalare


Tehnologia PoE (Power over Ethernet) ofera sistemelor integrate avantajul reducerii numarului de cabluri necesare functionarii echipamentelor instalate, permitand alimentarea cu energie si transferul de date prin intermediul aceleiasi interfete. Operarea se face insa cu unele limitari, caci tehnologia nu poate functiona pe distante mai mari de 100 de metri. Pentru a rezolva aceasta problema, Axis Communications a creat solutia de extindere a infrastructurii PoE, prin lansarea echipamentului AXIS T8129, care permite utilizatorilor sa proiecteze sisteme in componenta carora conexiunile pot depasi aceasta limita. Pentru a completa portofoliul, producatorul anunta o diversificare a solutiei, prin lansarea unui nou model rezistent la intemperii si temperaturi extreme, modelul T8129-E.

Pentru orice proiectant de sisteme moderne de supraveghere video, de monitorizare sau alarma, prezenta tehnologiei PoE reprezinta o necesitate absoluta, caci pe langa reducerea costurilor initiale, simplifica si procesul de instalare, putand totodata contribui pe termen lung si la o scadere a cheltuielilor cu mentenanta. In acest context, in care dispozitivele cu suport PoE sunt utilizate pe o scara tot mai larga, distanta limita de 100 de metri pe care poate opera corect o astfel de conexiune reprezinta tot mai des un impediment. Solutia simpla este instalarea de switch-uri cu suport PoE la fiecare 100 de metri, dar aceasta abordare nu este nici rentabila si uneori nici aplicabila, caci presupune alimentarea suplimentara cu energie electrica. Observand aceasta evolutie, Axis Communications a lansat solutia de extindere T8129 – un dispozitiv dedicat, care permite depasirea limitarii tehnologice si care ofera in acest fel mai multa flexibilitate proiectantilor si utilizatorilor. Dupa acelasi principiu, compania lanseaza acum un nou dispozitiv de extindere a infrastructurii PoE – T8129-E, care se deosebeste de modelul anterior prin rezistenta sa deosebita si abilitatea de a opera in conditii de mediu foarte variate, ceea ce ii permite sa fie implementat in sisteme atat de interior, cat si de exterior.

Datorita suportului pentru standardele IEEE 802.3af, IEEE 802.3at si PoE 60W, noul extender AXIS T8129-E este o solutie inteligenta si foarte usor de instalat, ce permite marirea razei de acoperire a retelei de la 100 de metri pana la maximum 400 sute de metri. Acesta nu necesita surse de alimentare aditionale si asigura latime de banda maxima pentru transferurile de date la nivelul intregii conexiuni. Configurarea vitezei si modului de lucru este realizata in mod automat pentru cele 2 porturi Ethernet, in functie de specificatiile retelei. Mai mult de atat, carcasa deosebit de rezistenta, certificata IP66/IP67, garanteaza fiabilitatea pe termen lung, precum si abilitatea de a opera in conditii de mediu extrem de dificile. Astfel, AXIS T8129-E poate functiona fara probleme la temperaturi ambientale cuprinse intre -400C si +600C, in conditii de praf, ploaie si chiar imersiune temporara in apa.

Noul Extender PoE AXIS T8129-E este compatibil cu toate camerele AXIS ce dispun de tehnologie PoE si va fi disponibil in reteaua partenerilor autorizati incepand cu luna septembrie. El vine in completarea unui portofoliu deja complex de produse din domeniul securitatii si al supravegherii si va oferi dezvoltatorilor un nivel de flexibilitate deosebit in proiectarea si instalarea unor astfel de sisteme integrate.

29 August 2018, Bucuresti – Axis Communications

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.