9,3 miliarde de abonati la telefonia mobila pana in 2018


Ericsson Mobility Report arata o crestere rapida a numarului de utilizatori de smartphone-uri si dublarea traficului de date mobile

  • Aproximativ 40% dintre toate telefoane vandute in trimestrul al treilea al anului 2012 au fost smartphone-uri, iar cresterea traficului de date mobile va depasi acoperirea generala
  • Traficul de date mobile s-a dublat intre trimestrul al treilea din 2011 si trimestrul al treilea din 2012 si este de asteptat sa creasca de 12 ori mai mult intre 2012 si 2018, antrenat de accesarea continutului video online
  • Abonamentele la serviciile de telefonie mobile vor atinge cifra de 6,6 miliarde in 2012 si 9.3 miliarde in 2018
  • In trimestrul al treilea din 2012 s-au incheiat 13 milioane de abonamente la servicii de date LTE, iar numarul va creste pana la 1,6 miliarde in 2018

Cel mai recent studiu despre mobilitate condus de Ericsson (NASDAQ:ERIC), studiu cunoscut anterior ca „Raportul despre traficul mondial de date si piata de telefonie mobila”, arata ca 40 de procente din totalul terminalelor vandute in cel de-al treilea trimestru al acestui an au fost smartphone-uri. Traficul de date mobile s-a dublat intre trimestrul al treilea din 2011 si trimestrul al treilea din 2012 si este de asteptat sa creasca la o rata anuala de 50% intre 2012 si 2018, antrenat de accesarea continutului video online.

Studiul Ericsson arata ca accesarea continutului video online genereaza cel mai mare volum de trafic de date mobile, reprezentand deja 25 de procente din traficul generat de terminalele mobile şi 40 de procente din cel generat de tablete. Aceasta tendinta genereaza cerinte noi pentru retelele operatorilor, astfel incat acestea trebuie sa livreze calitate oriunde si oricand.

„Asteptarile utilizatorilor legate de calitatea retelelor mobile au crescut odata cu extinderea disponibilitatii smartphone-urilor si tabletelor, care au schimbat modul in care se foloseste internetul. Mobilitatea a devenit un factor din ce in ce mai important in viata noastra de zi cu zi; avem mereu la indemana dispozitive care ne permit acces instant la informatie, divertisment si interactiune sociala”, a declarat Douglas Gilstrap, Senior Vice President and Head of Strategy Ericsson.

Numarul total de abonamente de telefonie mobila este preconizat sa atinga cifra de 6,6 miliarde pana la sfarstul anului 2012 si 9,3 miliarde pana la finele anului 2018. Aceste cifre nu includ si abonamentele M2M (machine-to-machine). Numai China a reusit sa acopere 35% din achizitiile nete in trimestrul al treilea, ceea ce a insemnat aproximativ 40 de milioane de abonamente noi. Pe urmatoarele locuri s-au situat Brazilia (9 milioane), Indonezia (7 milioane) si Filipine (5 milioane). In total, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila la nivel global a atins 91 de procente in trimestrul al treilea din 2012, numarul de abonati ajungand acum la 6,4 miliarde. Abonamentele la serviciile de telefonie mobila au crescut anual cu 9 procente si trimestrial cu 2 procente.

La mijlocul anului 2012, aproximativ 455 de miloane de oameni la nivel global beneficiau de acoperire LTE. In urmatorii cinci ani este de asteptat ca jumatate din populatia lumii sa aiba acoperire LTE.

Din punct de vedere al ratei de dezvoltare si asimilare, LTE este sistemul care evolueaza cel mai repede din toata istoria comunicatiilor mobile.  In prezent, LTE este implementat in toate regiunile lumii, iar numarul abonamentelor va creste de la 55 de milioane la sfarsitul anului 2012 pana la 1,6 miliarde in 2018. Retelele WCDMA/HSPA asigura acoperire pentru mai mult din jumatatea populatiei lumii si continua sa creasca mai repede decat LTE, adaugand 65 de milioane de abonamente noi in trimestrul al treilea din 2012, comparativ cu cele 13 milioane de abonamente noi LTE.

28 Noiembrie 2012 – ERICSSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.