DefCamp – conferinta de INFOSEC & hacking din Romania


             Dupa mai mult de un an de la lansare si doua evenimente pline de energie, idei, competitie, schimburi de experienta si distractie, DefCamp se muta in capitala in perioada 30 noiembrie – 2 decembrie la Hotelul Yesterday si promite o conferinta de trei zile desfasurata in cele mai bune conditii pentru ca orice participant sa poate interactiona cu numeroase persoane cu experienta vasta in domeniul INFOSEC.

DefCamp 2012 @Bucuresti este una dintre cele mai importante initiative din domeniul INFOSEC & hacking din Romania de pana acum, fiind asteptate in capitala aproape 200 de persoane.

Pe parcursul celor trei zile, participantii vor putea urmari numeroase prezentari sustinute de oameni cu experienta in domeniul INFOSEC, vor putea monitoriza Wall of Sheep, ar putea participa la concursul DCTF (DefCamp Capture the Flag) sau isi vor putea pune site-ul la dispozitia unei echipe de testare. Totul sub acelasi acoperis, la acelasi eveniment – DefCamp. E grozav!”, a declarat Andrei Avadanei, coordonatorul evenimentului.

Evenimentul din aceasta toamna atinge in cele peste 20 prezentari sustinute de speakeri din 5 tari subiecte precum 0days, captcha breaking, digipass bypass, mobile security problems, DDOS, networking, P2P networks,  D&D APT’s, social engineering si lista continua, prezentarile fiind sustinute atat de specialisti din Romania cat si din strainatate.

Competitia DCTF (DefCamp Capture the Flag) va avea o etapa de pre-calificari online urmata de un duel in timpul evenimentului intre echipele finaliste. Temele competitiei sunt extrem de variate si provocatoare – exploits, cryptography, programming, steganography,  forensics, reverse engineering, aceste subiecte fiind atinse in 30 de probleme din etapa de calificare.

Una dintre dintre noutatile cu care vine DefCamp 2012 @Bucuresti este DHME (DefCamp Hack ME). Orice participant isi poate inscrie website-ul, aplicatia sau proiectul iar echipa DHME se va ocupa pe perioada evenimentului de analiza si realizarea unui audit de securitate asupra lui. La finalul evenimentului cei inscrisi vor primi pe email cate un raport cu privire la analiza facuta.

Lista cu noutatile de anul acesta este mult mai lunga dar mai multe detalii puteti descoperi accesand site-ul evenimentului sau aplicand la editia din Bucuresti. Evenimentul este organizat cu sprijinul KPMG, Hotel Yesterday,  BitDefender si uCoz.

Va voi tine la curent direct de la eveniment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.