Virusii fac victime printre fanii din Romania ai Madonnei si ai Rihannei


             O noua campanie de spam in limba engleza, ce foloseste nume ale unor vedete precum Madonna sau Rihanna, se raspandeste rapid si in Romania. Virusii, ascunsi in emailuri de tip spam, infecteaza calculatoarele si le integreaza intr-o reţea de computere ’’zombie’’, ce trimit, la randul lor, virusii mai departe, anunța specialistii Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus.

Rihanna – a doua cea mai populara vedeta de anul acesta intre utilizatorii de internet din Romania, cu 301.000 de cautari lunare pe Google – si Madonna – vedeta ce ocupa, cu 49.500 de cautari lunare, locul 24 in acelasi clasament realizat cu ajutorul unei aplicații Google – sunt folosite drept momeala pentru a-i conduce pe utilizatori pe site-uri periculoase gazduite de domenii rusesti.   

Deschiderea paginilor web infecteaza utilizatorii vulnerabili cu virusi care fura date personale si pun computerele la dispoziția atacatorilor. Astfel, utilizatorii devin la randul lor sursa de virusi, intrucat calculatoarele sunt manevrate de la distanța de infractori cibernetici printr-un server de comanda şi control.

’’Un click pe un email care contine nume precum Justin Bieber (a patra cea mai populara vedeta in Romania cu 201.000 de cautari lunare pe Google), Pink (pe locul 5 dupa numarul de cautari) sau Rihanna are cu siguranța un grad ridicat de risc. Acesta este chiar mai mare cand vedetele sunt subiectul unui scandal recent sau al unei stiri importante. Escrocii urmaresc in mod constant mondenitațile pentru a sti despre ce vor oamenii sa citeasca si pentru a le oferi asa-zisele stiri garnisite cu virusi,’’ spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Subiecte precum: “FWD: Best of Madonna’’ si “Justin Bieber fan’s suicide” atrag utilizatorii pe site-uri canadiene de medicamente sau pe site-uri rusesti care gazduiesc virusi. De asemenea, pentru a face escocheria ce foloseste numele Rihannei sa para o reclama la unul dintre  hiturile sale celebre, infractorii includ cuvantul “Umbrella’’ in mesajele de tip spam

BUCURESTI, 18 octombrie 2012 – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.