Ericsson implementeaza 4G/LTE pentru cel mai mare operator din Brazilia


           Ericsson va implementa o retea 4G/LTE pentru Vivo, o subsidiara a companiei  Telefonica Brazilia

  • Noua retea va raspunde nevoilor de conectivitate si servicii de broadband mobil ale utilizatorilor
  • Acest acord consolideaza pozitia Ericsson ca principal furnizor de infrastructura telecom pentru Vivo si reprezinta cel de-al doilea contract 4G/LTE incheiat in Brazilia

Pentru a face fata cresterii traficului de date si pentru a-si extinde acoperirea retelei mobile, Vivo – cel mai mare operator de telefonie din Brazilia, cu 75,7 milioane de abonati – a ales Ericsson (NASDAQ:ERIC) pentru a furniza si implementa o retea 4G/LTE atat in regiunile din nordul si centrul vestic al Braziliei, cat si in orasele São Paulo, Minas Gerais, Bahia si Sergipe.

Solutiile Ericsson pentru dezvoltarea retelei 4G/LTE Vivo vor include statii de baza radio multistandard RBS 6000. Acest parteneriat consolideaza pozitia Ericsson ca principal furnizor de infrastructura telecom pentru Vivo si reprezinta cel de-al doilea contract pentru 4G/LTE incheiat de Ericsson in Brazilia.„Suntem onorati ca am fost alesi inca o data sa sustinem evolutia si inovarea retelei Vivo. Aceasta decizie este rezultatul colaborarii excelente intre operator si Ericsson pentru implementarea cu succes de tehnologii GSM, WCDMA si HSPA. Evolutia retelelor mobile reprezinta un important pas inainte pentru dezvoltarea conceptului de societate conectata in Brazilia,” a declarat Eduardo Ricotta, vicepresedinte Ericsson pentru America Latina si Caraibe.

Parteneriatul cu Vivo stipuleaza faptul ca Ericsson va fi responsabil atat de implementarea retelei 4G/LTE, cat si de furnizarea serviciilor de proiectare si administrare a retelei si serviciilor de suport.

Pana in prezent, Ericsson a semnat 89 de contracte pentru dezvoltarea de retele LTE/EPC in 38 de tari de pe 5 continente

18 Octombrie 2012 – Ericsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.