Bitdefender – aplicatie gratuita ce protejeaza utilizatorii de Android de vulnerabilitatea care le-ar sterge datele


          Bitdefender, liderul pietei romanesti de antivirus, anunta disponibilitatea unei aplicatii gratuite ce impiedica atacatorii sa stearga de la distanta toate datele din terminalele cu Android, folosindu-se de vulnerabilitatea USSD descoperita recent pe acest sistem de operare.

In cursul acestei saptamani a fost descoperita o vulnerabilitate ce afecteaza terminalele cu Android si care ar permite unui atacator sa declanseze de la distanta diverse comenzi, ce pun milioane de utilizatori de smartphone-uri in pericol de a-si pierde datele. Publicitatea iscata in jurul acestei vulnerabilitati creste probabilitatea unui atac, cu atat mai mult cu cat exploatarea sa nu necesita cunostinte tehnice deosebite.

Aplicatia Bitdefender USSD Wipe Stopper, disponibila gratuit pe Google Play notifica utilizatorul ca este pe cale sa activeze un proces periculos care duce la pierderi de date.

“In momentul cand vulnerabilitatea a iesit la lumina specialistii Bitdefender s-au pus in miscare si au dezvoltat cea mai buna solutie de protectie care exista in acest moment pe piata – Bitdefender Wipe Stopper. Este gratuita, deci o recomandam tuturor utilizatorilor de Android’’, spune Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.

Mai multe detalii despre vulnerabilitate sunt disponibile aici: http://www.hotforsecurity.com/blog/bitdefender-wipe-stopper-prevents-remote-ussd-attack-on-androids-3657.html

BUCURESTI, 28 septembrie 2012 – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.