Air France – primul mare operator aerian european ce echipeaza pilotii cu iPad


         Air France a inceput echiparea celor 4.100 de piloti ai aeronavelor sale cu dispozitive iPad ce vor inlocui laptopurile, pentru utilizare in afara cockpitului. Livrarea iPad-urilor pentru pilotii de pe Boeing 777 a inceput inca din iunie 2012, finalizarea fiind estimata pentru vara lui 2013.

Cu ajutorul iPad-urilor, pilotii au acces la informatie in format electronic, inlocuind astfel vechile manuale tiparite pe care le utilizau acasa pentru pregatirea de dinaintea zborurilor. Ei vor putea sa descarce documentatia dorita din orice locatie de pe mapamond si vor fi notificati in privinta noutatilor. Pilotii vor putea de asemenea sa acceseze hartile aeroporturilor. Toate aceste aplicatii vor fi disponibile personalului de zbor pentru descarcare pe Pilot Store, un portal dezvoltat special de catre Air France.

Utilizarea iPad-urilor va simplifica activitatea pilotilor, premitandu-le sa redacteze si sa trimita mai facil rapoarte regulate dupa zboruri.

“Cautam in permanenta modalitati noi de a imbunatati siguranta si performanta zborurilor noastre”, a declarat Eric Schramm, Air France Executive Vice President Flight Operations si totodata pilot de Boeing 777. “Echiparea pilotilor nostri cu iPad-uri va simplifica accesul la informatie esentiala si va consolida canale de comunicare vitale in cadrul companiei”, a adaugat Schramm.

Air France are in plan si inlocuirea documentatiei tehnice de la bordul aeronavelor cu unele in format electronic (Electronic Flight Bag) ce va simplifica activitatea pilotilor in timpul zborului si va reduce totodata emisiile de carbon ale aeronavelor.

24 September 2012 – Air France

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.