Ericsson implementeaza 4G in tara cu cel mai mare rata de utilizare a smartphone-urilor


  SINGTEL SI ERICSSON IMPLEMENTEAZA  PRIMA RETEA 4G/LTE DIN SINGAPORE
•    Ericsson va ajuta SingTel sa implementeze prima retea 4G/LTE comerciala din Singapore
•    Retelele 3G ale SingTel au fost modernizate pentru a sustine viteze de transfer de date de pana la 42Mbps folosind tehnologie dual carrier (DC-HSPA), oferindu-le  astfel utilizatorilor  o experienta imbunatatita de broadband mobil
•    Solutia IP end-to-end furnizata de Ericsson reprezinta un proiect realizat la cheie si include o retea de acces radio multi-standard sustinuta de statii de baza RBS 6000, precum si solutii Evolved Packet Core si Evolved Packet Gateway dezvoltate pe routere SSR 8000 Smart Services

Cu suportul Ericsson, SingTel devine primul operator care va lansa o retea 4G/LTE comerciala in Singapore.
SingTel colaboreaza cu Ericsson inca de la primul proiect de implementare al retelelor sale 2G. Acum, Ericsson joaca un rol important in transformarea retelei 2G/3G a SingTel intr-o retea multi-standard care suporta capacitati 4G/LTE prin furnizarea unui proiect la cheie care include servicii de instalare, de punere in functiune si de optimizare radio.

Reteaua SingTel 4G/LTE va functiona atat pe frecvente de 1,8GHz, cat si pe cele de 2,6GHz, si va acoperi 80% din teritoriul insulei pana la sfarsitul anului si toata insula pana in primele luni din 2013. SingTel va lansa si solutii eterogene de retea, care vor include statii de baza de tip small cell pentru a deservi zonele cu trafic mare de date mobile.

Pentru a furniza o experienta imbunatatita de navigare mobila pe Internet, reteaua 3G a fost modernizata pentru a sustine viteze de pana la 42Mbps cu ajutorul tehnologiei dual carrier (DC-HSPA). Astfel, SingTel va fi pregatita pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea sa se bucure de varietatea de telefoane 4G/LTE disponibile pe piata.
„Pe masura ce tot mai multe telefoane si tablete compatibile cu LTE sunt lansate pe piata, devine din ce in ce mai important pentru noi ca operatori sa raspundem nevoilor utilizatorilor si sa le oferim servicii mai rapide si un plus de performanta a retelei. Tocmai de aceea, am facut toate eforturile alaturi de Ericsson pentru a lansa aceasta noua retea 4G/LTE,” a declarat Yuen Kuan Moon, CEO Consumer Singapore, SingTel.

In Singapore, rata de penetrare a telefoniei mobile depaseste 150 de procente si, conform unui studiu recent Ericsson ConsumerLab, locuitorii orasului Singapore se afla, la nivel mondial, pe primul loc in ceea ce priveste numarului de telefoane inteligente detinute (74%) si pe locul al doilea in ceea ce priveste numarul de tablete detinute (31%). Toti acesti factori au contribuit la cresterea traficului de date mobile si a dus la decizia SingTel de a lansa o retea 4G/LTE.

„Parteneriatul cu SingTel este foarte important pentru Ericsson, deoarece SingTel este cel mai avansat operator din punct de vedere tehnologic din regiune. Suntem incantati ca au incredere in noi si ne-au ales inca o data ca furnizori principali de solutii tehnologice de retea. Sunt de parere ca aceasta colaborare dovedeste faptul ca Ericsson poate ajuta operatorii sa implementeze cu succes proiecte complexe, de mare anvergura. Mai mult decat atat, acest parteneriat confirma pozitia noastra de lider pe piata 4G/LTE si consolideaza relatia noastra cu SingTel, relatie care a inceput in 2003,” a adaugat Nicholas Seow, Presedinte si Country Manager pentru Singapore si Brunei, Ericsson.

Solutiile Ericsson de transformare a retelei includ statii de baza multi-standard RBS 6000, solutii Evolved Packet Core (EPC) cu Evolved Packet Gateway (EPG) sustinute de routere SSR 8000 Smart Services si SGSN-MME, precum si facilitati de retele SON (self-organizing networks) ce permit accelerarea procesului de implementare, si servicii de administrare a retelei prin sistemul Ericsson de suport al operatiunilor pentru radio si nucleu (OSS RC). Reteaua este deja pregatita pentu a sustine o noua generatie de Internet mobil si poate fi modificata usor pentru a sustine LTE-Advanced.

Ericsson a semnat pana in prezent 88 de contracte pentru dezvoltarea de retele LTE/EPC in 38 de tari de pe 5 continente. Astfel, Ericsson isi mentine pozitia de lider pe piata de solutii LTE si de broadband mobil, acoperind 305 milioane din totalul de 455 milioane de utilizatori de LTE existenti la nivel global.

20 Septembrie 2012 – ERICSSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.