Ericsson va administra serviciile de emisie TV pentru HBO in tarile nordice


  •    Ericsson isi extinde operatiunile in zona solutiilor de radiodifuziune si va livra servicii de emisie TV pentru HBO in tarile nordice
•    Contractul pentru administrarea serviciilor media si de emisie TV va fi incheiat pe o perioada de 5 ani
•    Acest contract va ajuta Ericsson sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de emisii TV la nivel mondial

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a semnat un contract pe cinci ani cu Urho Digital Services Oy (UDS) pentru a gestiona serviciile de emisie TV si administrare media ale HBO in tarile nordice. HBO Nordic, rezultatul fuziunii recente dintre Time Warner HBO si Parsifal International, va difuza programele HBO in Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca.„Acest parteneriat strategic permite HBO Nordic sa livreze servicii noi si inovatoare de emisie TV in tarile nordice. Suntem nerabdatori sa lucram cu Ericsson, furnizorul independent numarul unu de servicii de emisie TV in regiunea nordica. Scopul nostru este sa livram continut TV de calitate, avand alaturi un partener puternic ca Ericsson,” a afirmat Peter Ekelund, Director UDS si partener HBO Inc. pe proiectul HBO Nordic.

„Mai mult decat atat, acest parteneriat dovedeste abilitatea Ericsson de a facilita convergenta serviciilor de telecom, internet si media. Colaborarea cu un partener de incredere ii ajuta pe furnizorii de televiziune sa depaseasca problemele complexe si competitia acerba ce caracterizeaza piata TV mondiala care este mereu in schimbare. Astfel, furnizorii de televiziune pot beneficia de competentele noastre in materie de servicii de emisie pentru a se adapta schimbarilor majore care au rezultat din lansarea serviciilor TV la cerere si disponibile pe o multitudine de platforme diferite”, a adaugat Valter D’Avino, Head of Managed Services la Ericsson.
Continutul de calitate ramane un element esential pentru convergenta serviciilor TV si web, dar si emisia tehnica detine un rol foarte important. In plus, Ericsson poate gestiona orice tip de continut media pentru orice canal de emisie, indiferent daca este vorba de o transmisie TV obisnuita sau de difuzarea continutului video la cerere intr-un browser.

Ericsson detine cea mai cuprinzatoare oferta de servicii de administrare din industrie. Acestea variaza de la proiectarea, dezvoltarea, operarea si administrarea operatiunilor zilnice pentru retelele unui client, servicii pentru utilizatorul final si servicii de suport de business, pana la servicii de hosting  pentru solutii informatice, acoperire pentru retea si capacitate la cerere, precum si servicii de emisie TV. Lider pe piata de servicii de administrare, Ericsson a incheiat, incepand cu anul 2002, peste 100 de contracte pentru furnizarea de servicii de administrare pentru operatorii telecom. Astfel, Ericsson administreaza retele care deservesc peste 900 de milioane de abonati la nivel mondial.

Inca din 2007, Ericson a administrat servicii de emisie TV in tarile nordice pentru Canal+, denumit acum C more Entertainment AB, care a fost achizitionat de catre TV4 Group in 2008. In 2009, Ericsson a anuntat ca va administra serviciile de emisie TV pentru TV4 Group in Suedia, iar in 2012, Ericsson a achizitionat divizia de emisie TV a companiei Technicolor, un important furnizor mondial de tehnologie pentru industria de media si divertisment. In urma acestei tranzactii, Ericsson a preluat aproximativ 900 de specialisti TV cu experienta si mai multe centre de emisie din Franta, Marea Britanie si Olanda care sustin mai multe companii TV importante.

18 Septembrie, Bucuresti – ERICSSON

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.