Bitdefender Antivirus Free Edition, primul antivirus gratuit din lume compatibil cu Windows 8


           Bitdefender anunta ca solutia Antivirus Free Edition, disponibila gratis numai in Romania, este primul antivirus gratuit din lume compatibil cu sistemul de operare Windows 8, ce va fi lansat oficial peste circa o luna.
Specialistii Bitdefender, liderul pietei locale de solutii antivirus, au ales sa realizeze aceasta compatiblitate deoarece pericolul infectiilor cu virusi e departe de a fi eradicat pe Windows 8, desi noul sistem de operare vine cu imbunatatiri pe partea de securitate.

’’Windows 8 se bucura chiar dinainte de lansare de un interes foarte mare din partea utilizatorilor si, de obicei, acesta atrage dupa sine un interes cel putin egal din partea producatorilor de virusi sau a atacatorilor cibernetici. Construit sa ofere securitate sporita, noul sistem de operare introduce tehnologia Early Launch Anti-Malware ce ajuta extrem de mult solutiile antivirus sa porneasca imediat dupa deschiderea calculatorului si sa limiteze impactul virusilor bazati pe componente rootkit. Nu va fi insa de ajuns sa stopeze infectiile in lipsa unei solutii de securitate. Mai mult chiar, numarul extrem de mare de exploit-uri zero-day asupra aplicatiilor comune de pe sistemul unui utilizator – precum tehnologiile Java, Flash Player sau aplicatiile care proceseaza fisiere PDF – expune in permanenta utilizatorul de PC la amenintari informatice, indiferent de versiunea sistemului de operare’’, explica Alexandru Balan, Senior Product Manager, Bitdefender. Bitdefender Antivirus Free Edition utilizeaza cele mai avansate tehnologii pentru a oferi siguranţa maxima, ruland insa pe resurse minime pentru a nu incetini calculatorul. Totodata, antivirusul este foarte usor de utilizat, nu necesita configurari la instalare sau in timpul functionarii si nu intrerupe activitatea celui care il utilizeaza.
In plus, produsul acopera toate sistemele de operare, de la XP SP2 – Windows 8 si este solutia ideala pentru persoanele care isi doresc un antivirus eficient si discret, un produs de care sa uite imediat dupa instalare.

In ultimul an, numarul amenintarilor informatice a crescut cu peste 16 milioane, ajungand la un total de peste 79.500.000 de mostre cunoscute, conform datelor publicate de AV-Test, organizatie independenta de testare a produselor antivirus.
Infectii precum cele cu TDL-4 si Sirefef au demonstrat ca atacatorii doresc accesul permanent la PC-uri. Acest lucru a dus la crearea unor noi generatii de virusi cu componente rootkit, care ruleaza practic nedetectabil pe sistemele compromise, la adapost de interventia utilizatorului si a sistemului de operare, motiv pentru care este necesara o solutie antivirus inteligenta.

BUCURESTI, 18 septembrie 2012 – Bitdefender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.