Safe Money protejeaza utilizatorii in fata fraudelor bancare mai eficient decat alte produse


       Safe Money este o noua tehnologie, creata de Kaspersky Lab pentru a oferi un nivel superior de protectie tranzactiilor bancare. Laboratorul Matousec.com a testat mai multe solutii de securitate, pentru a evalua modul in care acestea reactioneaza la tentativa de furt a datelor bancare in timpul tranzactiilor online, iar tehnologia Kaspersky Lab s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente.

Matousec.com a testat 14 suite de securitate, printre care si Kaspersky Internet Security 2013, care va fi lansata oficial la sfarsitul lunii august. In evaluare a fost inclusa si Trusteer Rapport, o solutie business specializata, creata pentru securizarea canalelor de comunicare dintre banca si client si nefiind o suita antivirus propriu-zisa. Rezultatele finale au desemnat Kaspersky Internet Security 2013 cu tehnologia Safe Money activata drept cea mai eficienta. Singurul produs cu un rezultat similar a fost solutia dedicata, Trusteer.Tehnologia Safe Money a Kaspersky Lab include un set de instrumente, care protejeaza utilizatorul de amenintarile informatice bancare. Printre acestea se numara verificarea autenticitatii magazinelor online sau a site-urilor de banking, scanarea computerului de vulnerabilitati software, precum si lansarea browser-ului de Internet intr-un mediu izolat. In plus, Safe Money protejeaza in fata tentativelor de keylogging (interceptarea datelor introduse prin tastatura PC-ului) atunci cand browser-ul este deschis in mediul izolat.

Matousec.com a derulat 15 teste, care au analizat modul in care fiecare solutie de securitate raspunde in fata malware-ului creat sa fure informatii financiare. Evaluarile au simulat incercari ale unor mostre de malware actuale („in-the-wild”) de a fura date introduse pe site-uri populare, asemenea PayPal si eBay. Kaspersky Internet Security 2013 a inregistrat un scor maxim, de 15 puncte din toate cele 15 teste. Cu toate acestea, jumatate din cele 14 solutii de securitate participante nu au reusit sa finalizeze niciun test – in fiecare caz, programul periculos reusea sa intercepteze informatiile financiare. Singurul produs care a fost la acelasi nivel cu suita Kaspersky Internet Security 2013 a fost Trusteer Rapport, solutia business dedicata protejarii in fata acestor tipuri de fraude. In schimb, solutia consumer cu cel mai apropiat rezultat de cel al Kaspersky Lab a fost una care a reusit sa treaca opt teste din 15.

„In momentul in care am proiectat Safe Money pentru noua noastra suita de securitate, am luat in considerare toate metodele posibile prin care informatiile bancare pot fi furate”, spune Oleg Ishanov, Head of Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „Eficienta acestei abordari a fost confirmata de testele independente. Evaluarea Matousec.com a demonstrat ca, odata ce suita Kaspersky Internet Security 2013 va fi lansata, va oferi utilizatorilor cea mai buna protectie pentru platile online, comparabila cu nivelul asigurat de solutiile business specializate”, completeaza Ishanov.

Versiunea completa a raportului Matousec este disponibila aici

Mai multe informatii despre tehnologia Safe Money gasiti aici

Bucuresti, 9 iulie 2012- Kaspersky Lab Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.