Kaspersky Lab lanseaza prima solutie de securitate a companiei pentru medii virtualizate


        Kaspersky Lab lanseaza Kaspersky Security for Virtualization (KSV), pentru a asigura companiile ca sunt „pregatite pentru ceea ce urmeaza”. Noua solutie business este proiectata si construita de la zero de echipa interna a Kaspersky Lab, pentru a proteja de malware si atacuri informatice infrastructurile IT aflate in continua evolutie. Mediile virtualizate au numeroase beneficii pentru companii, dar daca nu sunt neprotejate, aceste platforme risca sa devina o veriga slaba, exploatata de infractori cibernetici.

 Kaspersky Security for Virtualization este o aplicatie virtuala de securitate care se integreaza cu VMware vShield Endpoint, pentru a oferi protectie anti-malware fara agent integrat (agent-less), construita pe baza motorului antivirus avansat al Kaspersky Lab. Dezvoltata pe aceeasi structura de cod ca si linia de solutii endpoint Kaspersky Lab pentru business, Kaspersky Security for Virtualization evita complexitatea inutila si consumul de resurse asociate altor programe de securitate pentru medii virtualizate. Folosind Kaspersky Lab, companiile dispun de o platforma unica de management pentru medii virtuale, fizice si mobile.

Pe langa compatibilitatea plug-and-play cu solutia Kaspersky Endpoint Security, KSV se integreaza foarte usor cu VMware vShield Endpoint Security, oferind protectie centrelor de date virtuale, serverelor virtuale si desktop-urilor. Utilizand VMware vShield Endpoint, solutia Kaspersky Security for Virtualization administrata centralizat identifica automat fiecare masina virtuala din retea si trimite fisiere „client”-ului Kaspersky Lab pentru scanari anti-malware si in timp real. Integrarea cu VMware vCenter inseamna deployment usor de realizat, protectie automata pentru noile masini virtuale, mapping pentru structurile de calcul fizic si logic, precum si actualizari automate de securitate, toate oferind o consolidare mai buna a protectiei, administrate cu ajutorul consolei Kaspersky Security Center.

Petr Merkulov, Chief Product Officer la Kaspersky Lab, spune: „Integrarea cu VMware ofera clientilor nostri posibilitatea de a implementa tehnologia de protecţie Kaspersky Lab in infrastructura VMware, iar acesta este doar inceputul parteneriatului nostru. Avem in plan dezvoltarea unor functionalitati extinse cu API-ul VMware, precum si posibilitatea de a izola orice masina virtuala infectata inainte ca malware-ul sa se raspandeasca in toata reteaua. Partenerii nostri sunt cu adevarat incantati ca am introdus in portofoliul de produse Kaspersky Lab o solutie optimizata pentru medii virtualizate. Am facut primul pas spre domeniul virtualizarii si avem in plan extinderea functionalitatii solutiilor noastre pentru toate platformele de virtualizare populare.”

Beneficiul Kaspersky Lab – management unificat pentru securitatea virtuala, fizica si mobila

Unul dintre cele mai mari avantaje ale virtualizarii, eficientizarea resurselor IT, poate avea de suferit atunci cand pentru masini virtuale sunt aplicate aceleaşi reguli de securitate ca si in cazul sistemelor fizice. Prin integrarea cu VMware vShield Endpoint, Kaspersky Security for Virtualization ruleaza functionalitatile anti-malware pe o aplicatie virtuala centralizata. Aceasta metoda elimina necesitatea dublarii consumului de resurse pe fiecare masina virtuala in parte, optimizand performanta si reducand costurile hardware, precum si cele de consum al energiei.

Cerinte de sistem si disponibilitate

 Kaspersky Security for Virtualization, combinata cu VMware vShield Endpoint, este compatibila cu vSphere 5.0; VMware hypervisor ESX/ESX 4.1 şi 5.0; vCenter Server 5.0; vShield App 1.0; vShield Edge 1.0 şi VMware View 4.5. Kaspersky Security for Virtualization ofera protectie fara agent integrat (agent-less) pentru masini virtuale care opereaza majoritatea platformelor Windows, inclusiv Windows 7; Windows Vista; Windows XP; Windows Server 2008; Windows Server 2008 R2 si Windows Server 2003.

Kaspersky Security for Virtualization va fi inclusa in gama solutiilor Kaspersky Lab pentru securitate dedicata incepand cu data de 12 aprilie 2012. Orice companie interesata de evaluarea solutiei Kaspersky Security for Virtualization poate solicita o licenta de test si consultanta din partea unui partener Kaspersky Lab la http://www.kaspersky.ro/try/ksv/.

Bucuresti, 11 aprilie 2012 – Kaspersky Lab Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.