In loc de Wi-Fi vom avea Li-Fi (video)


     La CES-ul din ianuarie cei de la Casio au facut deja o demonstratie cu aceasta noua tehnologie de transmisii de date si se pare ca in octombrie 2011 s-a creat consortiul Li-Fi cu scopul de a sprijini cercetarile cu acest nou mod revolutionar de transmisii de date.

Cu Wi-Fi nu sunt probleme mari, dar spectrul e destul de limitat si tot mai multe device-uri se conecteaza la net, si in curand va fi prea aglomerat. Din acest motiv cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh sub conducerea lui Dr. Povey Gordon si Harald Haas lucreaza la transmisii de date prin transmisie de lumini cu ajutorul LED-urilor.

Daca este lumina e 1, daca nu e 0, desigur astea foarte rapid nesesizabil de ochiul uman. Cu LED-uri obisnuite au reusit sa ajunga la viteza de 130 Mbs, dar (deocamdata) pe o distanta de 2 m doar. Cu LED-uri speciale crede consortiul ca vor  ajunge la viteze de 10 Gb/s pe o raza mult mai mare decat in prezent. Sa le uram succes  si sa speram ca pana atunci nu va disparea netul asa cum stim noi, si nici ACTA nu va intra in drepturi.


Sursa: http://www.mentalfloss.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.