P2 Alldro de la Allview – review


     E de ceva timp la mine modelul P2 Alldro, unboxing-ul a avut loc de mai bine de o saptamana, dar n-am apucat sa-l testez pana azi.

Pana acum am testat doar modele de varf din categoria de pret 2.000 de RON  (si in sus), si nu e usor sa ramai obiectiv cand ai de a face cu un telefon de buget. Dar nu toti isi permit categoria de varf, si nici nu isi doresc sau au nevoie de el.

Pe piata de smartphone-uri cu  Dual-SIM nu prea au concurenta, are si Samsung-ul dar cu Bada lui destul de limitat, cu Android eu cel putin nu prea cunosc optiuni.

Primele impresii le-am scris cu ocazia unboxing-ului, si ele au ramas valabile.

E un telefon placut la atingere, nu foarte usor, dar frumos lucrat. Pentru cineva la prima intalnire cu touchscreen-ul poate fi chiar avantaj existenta celor 3 butoane fizice de jos, pe mine personal usor m-au deranjat. In schimb mi-a placut chiar foarte mult existenta butonului fizic pentru declansarea camerei. E extrem de comod cand ai de facut rapid o poza, sa surprinzi un eveniment ca nu trebuie sa cauti prin meniuri (cateodata in ninsoare, cu degetele aproape degerate) camera. Asta as vrea sa vad si la modele mai scumpe!

Datele tehnice le gasiti aici nu le mai repet.

Displayul cu diagonala de 3.5 inchi este de tip capacitiv multitouch, cu o rezolutie 320 x 480 pixeli care deja sunt usor putini, el raspunde prompt si e suficient de luminos, dar rezolutia mica il face usor incomod in a citi articole mai lungi pe el.

Android-ul 2.3.5 (Gingerbread) nu este deloc demodat, dar mie personal nu imi place pentru ca e prea personalizat. Totusi recunosc ca unele lucruri sunt binevenite, unul dintre ele fiind meniul de sus cu starea widgetelor de Wifi, Bluetooth, GPS, Data, Airplane mode care nu ocupa din ecranele (si asa cam putine, ca in loc de 7 are doar 5). Un alt aspect placut este ca poti activa simplu profilele preferate sau adapta luminozitatea.

Procesorul si memoria: Procesorul, desi generatie destul de noua ARM11 la 670MHz, completat de un GPU PowerVR  SGX 531 e tactat doar la 671 Mhz, care nu e prea mult, cu toate astea ce ruleaza pe el, ruleaza fluent si surprinzator de rapid, iar ce nu merge (BS Player, Skype)  este si din cauza memoriei de doar 256 Mb. Memoria de 256 Mb este un puncte slab al device-ului, si nu este suficienta sa poti rula in paralel mai multe aplicatii complexe. YouTube-ul merge frumos pe el, per ansamblu primesti un pic peste asteptari.

Camera foto e una de 5 Mp-eli, dar nu e grozava. Aici vedeti cateva poze facute cu el:

Photos made by P2 Alldro February 4, 2012

din cele testate de mine cu 5 Mp-eli e una mai slabuta, e sub Defy si mult sub Atrix. N-au fost conditii optime de poze, dar lipsesc detaliile si nu sunt suficient de clare, mod Macro nu are, si cele facute de aproape pe Automat nu prea au iesit, dupa cum se vede, video face in VGA 480p si 30fps, deci e clar ca nu pentru capabilitatile sale multimedia va fi cautat.

Un punct forte in schimb al acestui telefon e faptul ca-i Dual SIM, si e Dual SIM/ Dual Stand-by se comuta usor intre cele 2 SIM-uri, poti seta ca datele sa foloseasca de pe SIM-ul 2, cand suni alegi de pe care sa initieze apelul, la apelurile primite vezi clar pe care numar ai fost sunat, deci aici au facut o treaba foarte buna! La acest capitol n-am nici o obiectie.

Concluzie: pe scurt telefonul isi merita banii, nu e de fite, nu se vor uita dupa el in cafenea dar nici nu trebuie ascuns, se vede clar cum evolueaza cei de la Allview, telefonul arata bine, se comporta bine, imi place foarte mult butonul fizic pentru camera, bateria la mine a tinut si 3 zile (desigur nu prea am nevigat pe el, doar voce si SMS) probabil procesorul nu consuma foarte mult, altfel bateria de 1400 n-ar permite asa timp lung de operare. Nu imi placea ca lipsea Android Market. Acesta este inlocuit de magazinul propriu al Allview, Aply Store, personalizarea prea puternica, navigarea pe paginile web e un pic incomoda, memoria interna de 256 e cam putin, si camera foto putea fi mai buna, dar e un telefon de lucru nu de multimedia, si e un DUAL SIM Android,  pretul de 749 de RON este corect setat si sunt convins ca va fi cautat.

Intre timp a iesit si P3-ul cu ecran mare (4,1 ”) si camera imbunatatita ( 8 Mp-eli), il astept la teste, pare sa fie o surpriza placuta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.