Romanii prefera masinile si conversatia la Nokia Store


   Utilizatorii romani ai Nokia Store au descarcat cel mai des jocuri despre si cu masini (Police Siren 2.0, Cars, Monster Truck Dash Lite) si aplicatii pentru facilitarea dialogului rapid  (WhatsApp Messenger, Facebook Chat, Skype). In ianuarie 2012,  a intrat in top si Zulux, un joc de tipul “potriveste cat mai multe de aceeasi culoare”, ca si Adventure of Ted, Fillr dar si aplicatia HDR Photo Camera.

La nivel global, Nokia Store atrage peste 11 milioane de descarcari intr-o singura zi, iar 177 de publisheri au ajuns deja la 1 milion de descarcari.

Cea mai dorita aplicatie a anului trecut a fost Facebook Chat. Pe locul 2 s-a clasat eBuddy Messenger Free, urmat de WhatsApp Messenger, High Speed 3D Free si Skype. Anul 2011, aduce un prim loc pentru India, unde cele mai multe descarcari sunt reprezentate de jocuri. Pe de alta parte, in China, clasata pe locul al doilea, prevaleaza ca descarcari – aplicatiile. Lucru valabil si pentru cea de-a treia piata – Rusia – unde procentajul descarcarilor este in favoarea aplicatiilor.

Jocurile mobile reprezinta peste 40% din tot continutul care este descarcat din Nokia Store in intreaga lume. Mai mult, jocurile continua sa fie pe primul loc in ceea ce priveste continutul platit cu cele mai multe descarcari, in timp ce aplicatiile conduc la categoria continut gratuit.

“Utilizatorii romani – fie prin jocuri sau prin aplicatii ingenioase – descopera potentialul propriilor dispozitive pe care le transforma in parteneri de amuzament sau mijloace eficiente de dialog,” declara Marcus Störkel, General Manager Nokia Ungaria si Romania.

Dispozitivele pe care utilizatorii din Romania le folosesc cel mai des atunci cand descarca din Nokia Store sunt terminalele: N8, E5, N700, C3. In 2011, la nivel global in topul terminalelor folosite pentru descarcare s-au numarat N8, 5800 Xpress Music, 5233, 5230, C3-00.

In prezent, Nokia Store include peste 90.000 de aplicatii pe care utilizatorii le pot descarca pe mobilele lor. Mai mult, aproximativ 80% din traficul zilnic inregistrat pe Nokia Store se transforma in descarcari.

In Romania, rata de conversie a crescut si graţie introducerii optiunii de plata pentru continutul din Nokia Store prin intermediul cartelei preplatite sau al facturii de telefon lunare. Aceasta modalitate de plata a fost introdusa de anul trecut cu toti cei trei operatori: Cosmote, Orange si Vodafone.

Bucuresti, 3 februarie – NOKIA Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.