Headset stereo Bluetooth NOKIA BH-905i – review


       Headset-ul Bluetooth NOKIA BH-905i nu mai e o noutate, a aparut prin vara anului trecut, dar nu e un produs care sa se “imbatraneasca” chiar asa repede, ca un smartphone sau o tableta, versiunea lui anterioara cel fara “i”  a fost la randul sau un succes prin 2010.

Eu deobcei am o problema sau chiar doua cu headseturile stereo Bluetooth, inca de la primele Plantronics pe care le-am folosit acum vreo 7 ani, desi era o noutate pe atunci si parea comod sa te plimbi prin casa fara sa te agheti de fire el avea totusi 2 neajunsuri, era inca un device care trebuia incarcat, si inca destul de des, si nici calitatea sunetului nu era cel asteptat, auzind permanent un zgomot de fond in casti, intretimp tehnica a evoluat si acasa pentru sistemul audio am achizitionat/primit o casaca AKG wirless si un Senheiser wirless dar asta-i alta poveste sa ne intoarcem la cele Bluetooth.

Casca Bluetooth NOKIA BH-905i mi-a placut pentru ca nu are aceste doua probleme, are o autonomie excelenta, chiar si folosind destul de mult e suficient sa-l incarci odata la 3 zile, calitatea sunetului e exceptional, se conecteaza rapid la orice device care are Bluetooth si are un sistem foarte reusit de reducere zgomot (noise-cancellation) cu ajutorul a 8 microfoane, are 2 microfoane pentru captarea vocii, deci te faci auzit cu oricine si in conditii de zgomot.

In cutie gasesti tot ce ai putea avea nevoie, o multitudine de conectoare/jackuri, cabluri de toate marimile astfel incat sa poti folosi la orice sistem posibil si fara a avea Bluetooth. Casca e usoara (167 g),  ergonomica si e realizat din materiale de inalta calitate, sunetul e curat si plin. Comutand switch-ul ANC  (Active Noise Cancellation) pe on se aprinde un led verde si intr-o secunda doua “auzi linistea” chiar si daca in incapere sunt surse de zgomot, a fost de mare folos de Sarbatori cand eram la un moment dat intr-o camera in care mergea TV-ul si mai vorbeau vreo 2-3 si eu incercam sa ma concentrez la un articol :).

Poate fi un cadou frumos si elegant pentru cineva drag, e clar ca trebuie sa merite, ca ieftin nu-i.

Specificatiile tehnice complete le gasiti aici, iar pretul e in jur de 1.100 de RON.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.