Gala “Comunic@tii Mobile 2011”- editia a VIII-a


       Ieri crema telecomului autohton s-a intalnit la evenimentul anual organizat de revista “Comunic@tii Mobile” – “Gala Comunic@tii Mobile 2011” in superba cladire a Bibliotecii Central Universitare.

La intrare a fost o mica expozitie de terminale mobile oferit de Samsung, HTC si Huawei unde s-au putut incerca ultimele modele al acestor companii, a fost prezent si Maguay cu laptopuri interesante cu design nonconformist.

Programul a fost respectat conform Agendei publicate si aici.

Dupa o scurta introducere a d-lui Vaciu, a luat cuvant d-ul Ministru Valerian Vreme care a subliniat succesul telecentrelor, si a punctat ca acele localitati care fac parte din program au atras fonduri europene mult mai mari si ca sa ne bucuram ca avem internet mult peste media europeana, dar la intrebarile referitoare la amanarea introducerii DVBT-ului a pasat mingea in curtea Ministrului de Finante, fara a vehicula vre-un termen concret, aici suntem codasii europei. Dar despre asta puteti citi aici

A urmat d-ul Catalin Marinescu de la ANCOM care a prezentat evolutia telecomului romanesc in cifre. Puteti studia detaliat aici.

Orange s-a mandrit ca e la finalul programului de upgrade a retelei prin care va acoperi 80% din populatia Romaniei cu internet mobil de 14,4 Mbit/s si ca pana la sfarsitul anului in 5 orase mari (Bucuresti este deja partial acoperit) va oferi internet mobil “dual carier”  cu viteze de pana la  43,2 Mbit/s si ca pondere telefoanelor smartphone vandute a despait 25%. Am mai aflat de un proiect interesant, acoperirea cu WiFi a stadionului National Arena si vor mai fi si alte puncte din Bucuresti acoperite.

Cei de la COSMOTE chiar ieri  au sarbatorit 6 ani de prezenta pe piata din Romania si se mandresc cu o baza de clienti solida, cu market share de peste 24%, sunt campionii portabilitatii, segmentul business din portofoliul lor a crescut cu peste 10%, si se folosesc deplin  de sinergiile cu ROMTELECOM, clientii putand folosi “minutele in retea” si catre ROMTELECOM si invers, si pun accent si ei pe internetul mobil si pe device-urile inteligente (smartphone-uri, tablete).

O prezenta oarecum surpriza a fost prezenta directorului de dezvoltare RCS&RDS Valentin Popoviciu, ei fiind mai discreti deobicei in prezente si declaratii, a prezentat un scurt istoric al companiei a subliniat ca totul este peste IP, inclusiv vocea, si ei aici stau foarte bine, avand cea mai larga retea de fibra optica si ca pentru televiziune ei mizeaza pe iPTV unde au deja multi clienti testeri si serviciul va fi lansat in curand si comercial.

Seara a avut loc Gala propriu zisa, cu un program artistic de exceptie oferit de tinerii talentati de la “Formatia vocal-instrumentala de muzica veche – ANTON PANN” si s-au decernat premiile Galei.

Castigatorii premiilor Galei Comunicaţii Mobile 2011

Best Performance in IT&C Policy

D.lui Ministru Valerian VREME – Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Best CEO

D.lui Stefanos THEOCHAROPOULOS – Cosmote, Germanos, Romtelecom

Best Telecom Operator

ORANGE Romania

Best Mobile Service

Internet mobil 43,2 Mbps – ORANGE Romania

Best Brand

VODAFONE Romania

Best Journalist Blogger

Dan Dragomir

Premiul de Excelenta

D.lui prof. univ. dr. Nicolae ŢĂPUŞ – Universitatea Politehnica din Bucuresti

Premiul de Excelenta

D.lui Marian VELICU – Vodafone Romania

Best Mobile Terminal

Samsung Galaxy S II

Best Public Safety Project

Proiectul SafeCity – Mira Telecom & 14 companii europene

Best Content Platform

dolcetv.ro de la Romtelecom & colaborare cu DirectOne

Best Mobile & Media Application

TVRinfo de la Societatea Romana de Televiziune

Best Mobile Payment Platform

Platforma mobilPay.ro

Evenimentul a fost organizat excelent conform traditiei si speram ca va fi si la anul!

Vezi galerie foto:

One response to “Gala “Comunic@tii Mobile 2011”- editia a VIII-a

  1. Pingback: ZIUA COMUNICATIILOR editia XVI-a | Z0ltan77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.