Cu Bitdefender Carrier IQ Finder poti detecta daca smartphone-ul tau este monitorizat


     Bitdefender lanseaza un detector gratuit pentru Carrier IQ.

Utilizatorii pot depista daca smartphone-ul le este monitorizat de Carrier IQ. Cu noua aplicatie de scanare gratuita lansata de Bitdefender pe Android Market, se poate determina instantaneu starea terminalului.

Bitdefender®, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii antivirus din lume lanseaza o aplicatie gratuita prin care utilizatorii pot determina instantaneu daca telefonul le este afectat de prezenta controversatului Carrier IQ. Este vorba despre un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate in terminalul telefonic pot fi monitorizate in scopul declarat de a imbunatati calitatea serviciilor de telefonie mobila.

Prezent sub denumirea de Carrier IQ Finder, aplicatia creata de Bitdefender determina instantaneu daca telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ si daca in momentul actual este monitorizat.

”Bitdefender promoveaza si sustine in mod activ ideea de intimitate a utilizatorilor de telefoane si servicii de telefonie mobila si considera firesc ca acestia sa poata lua decizii corect informate atunci cand este vorba de a oferi acces la date cu caracter personal”, apreciaza Alexandru Balan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit. ”Chiar daca proprietarul softului pretinde ca doar o parte din datele culese de Carrier IQ este utilizata de operatorii de telefonie mobila, chestiunea ridica un foarte mare semn de intrebare asupra confidentialitatii reale a datelor din terminalele mobile”, mai adauga Balan.

Aplicatia Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcata gratuit de pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.

Dat fiind ca instrumentul de diagnoza Carrier IQ este deosebit de puternic integrat in firmware-ul telefonului, aplicatia Bitdefender nu anihileaza softul, intrucat aceasta masura ar putea afecta stabilitatea functionarii aparatului. Pentru o protectie suplimentara a telefonului, Bitdefender recomanda instalarea suitei de securitate Bitdefender Mobile Security, disponibila gratuit pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.security.

One response to “Cu Bitdefender Carrier IQ Finder poti detecta daca smartphone-ul tau este monitorizat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.