2017 – 2018 industria gamingului si viitorul… Fara ghilimele…


Un guest post nou, acelasi Marcel, care desi n-a mai scris de mult nu inseamna ca nu s-a mai jucat, dar avand si o jucarie noua. (pe 2 roti) pana era vreme buna, prefera

acesta si n-am cum sa nu-l inteleg. Cum bine stiti deja Marcel e mereu critic, mereu nemultumit cu ceva, n-ai ce sa-i faci perfectionismul asta ne-a si adus aproape.

 

Din pacate, semnalele negative din societatea de azi, tot mai divizata, au ajuns si la escapismul virtual, adica la mult-iubitele noastre jocuri PC/console.

 

Anu’ asta (si jumatatea anului  trecut) au fost un an cel putin interesant din perspectiva comunitatii de gameri. Context: social justice warriors si “ofensatii” de orice. Cum asa? Pai: daca-n trecut nimeni n-avea treaba c-o femeie puternica in filme sau jocuri (vezi Tomb Raider, un joc excelent de-a lungul istoriei gameristice), Terminator cu Sarah Connor interpretata de Linda Hamilton sau Alien cu inegalabila Sigourney Weaver in rolul  Ripley erau perfect integrate in universul jocului/filmului si lumea mergea de placere s-o vada pe eroina ucigand xenomorfi/roboti/whatever.. ei bine… acum avem MUSAI femei puternice sau minoritati in jocuri si filme. Da’ MUSAI. Pentru ca politically correctness, asa-zisa societate patriarhala opresiva, incluziunea minoritatilor si alte chestii absolut idioate de care n-are nimeni nevoie, care distrug jocuri si baga-n pamant francize.

Continue reading