Sony extinde gama de obiective full-frame cu noul obiectiv fix F1.4 24 mm G Master


Noul obiectiv fix cu o deschidere mai mare a diafragmei si unghi larg este cel mai compact din clasa sa si dispune de claritate optima chiar si la o deschidere de F1.4

Sony anunta un nou membru al seriei G Master full-frame, obiectivul fix F1.4 24mm. Acesta este construit astfel incat sa ofere cea mai buna performanta indiferent de deschiderea diafragmei. Noul model FE 24MM F1.4 GM (model SEL24F14GM) utilizeaza tehnologii optice avansate pentru a raspunde nevoilor fotografilor profesionisti. Acesta are un design compact si usor cu diametrul filtrului de φ67mm, masoara 75.4mm x 92.4mm si are o greutate de doar 445g. FE 24mm F1.4 GM indeplineste standardele stricte ale seriei G Master si include caracteristicile acestei serii, rezolutia inalta si efectul bokeh.

Calitatea imaginii pe care o ofera acest obiectiv si design-ului sau compact il fac perfect si pentru camerele Sony mirrorless cu senzor Sony APS-C, precum α6500 si α6300.Cu acesta, Sony aduce numarul de obiective native Sony α E-mount la 48[i]. Sony va continua sa isi dezvolte portofoliul de obiective pentru a raspunde exigentelor tuturor fotografilor, regizorilor si creatorilor de continut cu diferite produse pentru a maximiza performanta camerelor din seria α™.

Pastrand rezolutia inalta constanta pe toata suprafata cadrului, noul design optic al obiectivului FE 24mm F1.4 GM contine 10 grupuri cu 13 elemente, printre care doua elemente XA (lentile extreme asferice) si doua elemente ED (extra-low dispersion). Cele doua elemente XA incorporate suprima efectul de sagital flare[i], astfel incat sursele de lumina punctiforme sunt reproduse cu acuratete, ceea ce recomanda obiectivul pentru fotografierea stelelor. Acoperirea unica Sony Nano AR Coating este introdusa pentru a reduce reflexiile sau efectele de ghosting si flare, pentru imagini clare, chiar si la fotografii de peisaj unde pozitia soarelui este adeseori problematica.

 

Acest nou obiectiv are un design compact si usor de doar 445g. Pentru fotografii de peisaje, care adesea sunt nevoiti sa parcurga distante mari pentru a gasi locul perfect pentru a realiza o fotografie, obiectivul FE 24mm F1.4 GM reduce din greutatea pe care acestia trebuie sa o care si aduce un plus daca este asociat cu una din camerele Sony  α7 / α9. Acest design usor s-a putut construi datorita noului DDSM (Direct Drive Super Sonic Motor) de mare putere, care ofera o performanta de aproximativ trei ori mai mare fata de DDSM-ul anterior, permitand astfel un raspuns rapid, pozitionare rapida si precisa si operare silentioasa atat pentru fotografiere, cat si pentru filmare.

FE 24 mm F1.4 GM performeaza si in cazul fotografiilor close-up, de la distante de 0,24 metri si ofera un efect bokeh natural. Fiind parte din seria de obiective Sony G Master, FE 24 mm F1.4 GM exceleaza in ceea ce priveste calitatea imaginii si bokeh-ul. Calitatea efectului de bokeh este direct afectata de aberatia de sfericitate si de aberatia cromatica axiala si laterala, care pot cauza efectul de scurgere a culorilor. Toti acesti factori sunt controlati in etapele de proiectare si fabricatie, iar fiecare obiectiv este testat individual si ajustat pentru a oferi performante in ceea ce priveste calitatea imaginii si bokeh-ul.

Mai mult, FE 24mm F1.4 GM include functii profesioanale care faciliteaza operarea atat pentru cei care fotografiaza cat si pentru cei care filmeaza. Un inel permite controlul intuitiv al deschiderii diafragmei, in timp ce un buton permite activarea sau dezactivarea clic-urilor de reglaj in functie de necesitati. Inelul pentru focus integreaza Linear Response MF pentru control manual responsiv al focalizarii si astfel ii ofera utilizatorului control imediat pentru o focalizare manuala rapida si precisa. Butonul de mentinere a focalizarii este personalizabil, iar butonul pentru schimbarea focusului permite selectarea rapida automata sau manuala pentru adaptarea la conditiile de fotografiere mereu in schimbare.

FE 24 mm F1.4 GM va fi disponibil in Europa incepand cu luna octombrie 2018, la pretul de aproximativ €1.600. Un material video despre aceste nou obiectiv se poate viziona pe canalul Youtube Sony, iar detaliile complete despre acest produs se pot accesa aici.

 

[i] Fenomen care rezulta prin dispersarea anormala a punctelor provenite de la sursele de lumina si ca se raspandeste, precum o pasare isi deschide aripile, spre marginea imaginii. Este un fenomen comun obiecivelor cu deschidere a diafragmei mare.

[i] Sunt incluse modelele de tip converter si sunt excluse modelele de tip discontinued

 21 Septembrie 2018, Bucuresti – Sony Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.