Ericsson va moderniza reteaua RCS & RDS (Digi) pentru a o pregati pentru 5G si IoT


  • Grupul RCS & RDS va colabora cu Ericsson pentru a lansa servicii imbunatatite de broadband prin intreaga retea Digi Mobil din Romania
  • Contractul multianual marcheaza prima colaborare dintre cele doua companii la nivel local si va ajuta Digi Mobil sa se pregateasca pentru introducerea serviciilor comerciale de 5G si IoT in Romania
  • Implementarea sistemului radio Ericsson in Bucuresti va incepe din decembrie 2017

Ericsson a fost ales de catre RCS & RDS pentru modernizarea retelei sale mobile din Romania, oferindu-le, astfel, abonatilor din tara posibilitatea de a beneficia de servicii imbunatatite de broadband mobil.

Ericsson va inlocui echipamentele deja existente in reteaua Digi ale altor vendori, cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul sau, echipamente ce pot sustine tehnologiile NarrowBand-IoT (NB-IoT) si 5G. Proiectul se axeaza cu precadere pe modernizarea retelei din Bucuresti si alte orase mari, marcand prima colaborare din Romania a celor doua companii.

Contractul prevede si implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS), ce pot sustine servicii 3G si 4G, pregatind, in acelasi  timp,  reteaua pentru 5G. Noua solutie va sustine servicii de tip Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT), dandu-i RCS & RDS posibilitatea sa lanseze rapid solutii B2B inovatoare si sa identifice si valorifice noi surse de venit.

„Colaborand  cu Ericsson, vom putea beneficia de experienta si expertiza globala a echipei lor pentru a moderniza semnificativ reteaua noastra radio, astfel incat sa putem sustine eficient cresterea constanta a consumului de date si Internet”, a spus Valentin Popoviciu, vicepresedinte executiv RCS & RDS. „Solutiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate retelei noastre, permitandu-ne sa ajungem la mai multi consumatori din Bucuresti, cel mai mare oras din Romania, oferind, in acelasi timp, servicii sigure si de o calitate superioara pentru utilizatorii existenti.”

„Operatorii au nevoie de solutii pe care sa le implementeze acum in retelele lor pentru a face fata cresterii serviciilor curente si pentru a se pregati pentru 5G”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President,  Head of Europe and Latin America in cadrul Ericsson. „Facand primii pasi catre constructia unei retele care sa fie pregatita pentru o evolutie viitoare, RCS&RDS va putea valorifica tehnologiile 5G si IoT inca de pe acum. Acest parteneriat reprezinta un prim pas extraordinar pentru Romania in directia 5G si IoT, ducand experienta de utilizare a serviciilor de broadband mobil la un alt nivel. In acelasi timp, solutiile noastre, recunoscute in industrie, ii vor permite RCS&RDS sa exploreze noi potentiale surse de venit si sa se dezvolte pe masura ce evolueaza catre 5G.”

14 Noiembrie 2017, Bucuresti – Ericsson Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.