Startup Weekend Bucharest, 54 de ore in care dai start unei afaceri


        Startup Weekend Bucharest anunta editia de anul acesta, un  eveniment care ii provoaca pe tinerii cu idei de afaceri sa invete sa le puna in practica in doar 54 de ore. Evenimentul va avea loc in perioada 21-23 aprilie, 2017, la TechHub Bucharest si este dedicat tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsa intre 18-35 de ani, din Romania sau din alte tari. La sfarsitul lunii octombrie a avut loc, dupa 3 ani de pauza, Startup Weekend Bucharest, proiect non-profit, realizat voluntar si cu ajutorul sponsorilor si partenerilor implicati.

Tema editiei din 2017 este ”Bring your ideas to life”, un exercitiu prin care participantii sunt incurajati sa gândeasca idei de afaceri cat mai creative, care sa nu ii limiteze la un domeniu specific. 

”Continuam si in 2017 traditia organizarii Startup Weekend in Capitala. Evenimentul are loc anual in diverse orase din tara si este acel tip de proiect care merita continuat pentru ca are si rezultate. De exemplu, anul trecut, din 8 echipe concurente, 3 startup-uri, Colegoo, Instahouse si Recupero, au reusit sa dezvolte ideile de afaceri care s-au nascut in weekendul #SWBucharest. Practic, evenimentul nostru este un prim pas pentru cei care au o idee de afaceri, dar nu stiu de unde sa inceapa proiectarea ei. Ii sustinem oferindu-le acces la mentori si resurse la stadiul cel mai precoce al potentialei lor afaceri”, spune Ioana Alexandra Frincu, organizator Startup Weekend Bucharest.

Evenimentul din Bucuresti este organizat voluntar de 6 tineri implicati in activitati, organizatii si proiecte din diferite domenii. In Romania, Startup Weekend are loc in 7 orase: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timsoara, Brasov, Oradea si Targu Mures.

Mentorii editiei de anul acesta sunt: Richard Reese, Mihaela Reese, Filip Buruiana, Cristina Banu. Juriul Startup Weekend Bucharest 2017 este format din Robert Knapp – CEO CyberGhost VPN, Peter Barta – Co-Director la Founder Institute si Alexandra Anghel – Co-Founder Appticles.

 

”Startup Weekend Bucharest este o adevarata provocare pentru participanti pentru ca intr-un timp foarte scurt trebuie sa colaboreze, sa se cunoasca, sa gaseasca acea idee de business care sa merite atentia tuturor si care sa devina realitate. Noi le punem la dispozitie un spatiu de lucru, mentori, modalitati de suport prin care ei sa isi valideze ideea si un juriu cu expertiza nationala si internationala care sa aleaga echipa cea mai buna. Apoi, venim in ajutorul lor cu premii diverse care sa ajute startup-ul sa se dezvolte”, declara Victor Micu, organizator Startup Weekend Bucharest.

 

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul www.swb2017.eventbrite.com, iar detalii si informatii pot fi gasite si pe pagina de Facebook Startup Weekend Bucharest.

Editia din 2017 a Startup Weekend Bucharest este realizata cu ajutorul partenerilor: TechHub, Webutic, JCI Romania, Profructta, Studio Colors, cu sustinerea Asociatiei PRISPA, Eurocentrica, Asociatia Convergente Europene, team365, Radio Deea, Europunkt, Ariel Constantinof, Stelian Muscalu, Zoltán Márton.

 

Despre Startup Weekend

Startup Weekend a fost fondat in 2007 in Colorado, SUA si este o organizatie neguvernamentala, preluata in 2015 de Techstars. Evenimentul s-a raspandit rapid in alte orase din jurul lumii, in prezent are loc in 331 de orase din 150 de tari. In timp, au fost create peste 23.000 de echipe si au fost lansate peste 4.000 de afaceri.

Startup Weekend Bucharest a fost relansat in 2016 dupa o pauza de trei ani in Capitala. Au fost prezentate 28 de idei din care s-au format 8 echipe, care la sfarsitul celor trei zile si-au putut prezenta ideile de startup in fata unui juriu international. Startup Weekend Bucharest 2016 a avut 88 de participanti inscrisi si alte peste 30 de persoane din partea suporterilor, organizatorilor, 28 sponsori si 13 parteneri media. Peste 6000 de ore cumulate au fost desfasurate in total de toti cei implicati in editia din 2016 a Startup Weekend Bucharest,.

Video-ul de la Startup Weekend Bucharest 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.